Logo woerdensecourant.nl


Wethouder Ten Hagen: "Verkoop is een goede stap, ook gezien de kansen die dit biedt voor Groenendijk en de werkgelegenheid in Woerden."
Wethouder Ten Hagen: "Verkoop is een goede stap, ook gezien de kansen die dit biedt voor Groenendijk en de werkgelegenheid in Woerden." (Foto: PR)

Verkoop van Carrosserieweg 1

Gemeente Woerden heeft op maandag 2 oktober op feestelijke wijze de sleutel van bedrijfsruimte Carrosserieweg 1 overhandigd aan Groenendijk Bedrijfskleding BV. Beide partijen zijn blij met het behaalde resultaat.

Woerden - Nadat de gemeenteraad voor de zomer zijn akkoord had gegeven op de verkoop, is er gewerkt aan de verdere voorbereidingen hiervan. Zo is Groenendijk aan de slag gegaan met de uitwerking van verbouwingsplannen. Daarbij zijn er zeer hoge ambities op het gebied van duurzaamheid. Hergebruik van grondstoffen en materialen staat daarbij centraal, zodat ze hun waarde behouden en verspilling wordt voorkomen. Marien Groenendijk (directeur Groenendijk Bedrijfskleding BV): "Ik ben als Woerdenaar en Woerdense ondernemer blij met deze aankoop. We zijn behoorlijk uit ons jasje gegroeid de afgelopen jaren. Met deze koop kunnen we onze bedrijfsactiviteiten in Woerden voortzetten en onze groeiambities waarmaken. Mooi is ook dat daarmee de werkgelegenheid voor Woerden behouden blijft. Bovendien laten we straks een mooie bedrijfsruimte achter waar bijvoorbeeld jonge startende bedrijven aan de slag kunnen."

Wethouder Ivo ten Hagen (vastgoed): "In 2008 heeft de gemeente Woerden dit pand gekocht. Op dat moment een strategisch logische keuze. Maar nu, tien jaar later, is de wereld veranderd. FermWerk huurt een deel van het pand, maar er is ook een groot gedeelte dat commercieel wordt verhuurd. Daar moeten we ons als gemeente niet mee bezig willen houden. Verkoop is dus een goede stap, ook gezien de kansen die dit biedt voor Groenendijk en de werkgelegenheid in Woerden."

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox