Logo woerdensecourant.nl

Korenfestival Mantelmeeuw

Zeven zangkoren uit het Groene Hart zongen zaterdag 7 oktober op het Woerdense Kerkplein hun mooiste muziek. Ondanks het herfstige weer en de soms stevige buien genoten honderden toehoorders uit Woerden en wijde omgeving er zichtbaar van.

Woerden - De koren brachten een heel gevarieerd repertoire ten gehore, van wereldmuziek tot stoere zeemansliederen, van pop en musicalliedjes tot gevoelige ballads. Samen vulden ze het grote podium van dit vierde Korenfestival, dat Stichting de Mantelmeeuw (hospice en terminale thuiszorg door vrijwilligers in Woerden) organiseerde. Met banken, tafels en parasols-tegen-de-regen was gezorgd voor een gezellig Mantelmeeuw-terras. Daar kregen bezoekers van het Korenfestival van medewerkers van Brownies&downieS een gratis kopje koffie of thee. Burgemeester Molkenboer van Woerden, die het festival opende, is blij met De Mantelmeeuw in Woerden, en sprak zijn waardering uit voor het hospice, de vrijwilligers en de thuiszorg.

www.demantelmeeuw.nl

Filmpje

Thuiszorg door vrijwilligers is een dienst van De Mantelmeeuw in Woerden die nog maar weinig mensen kennen. Daarom is er een twee minuten durend filmpje van gemaakt. Bezoekers van het festival beleefden zaterdag de première van dit ontroerend filmpje, dat thuiszorgvrijwilligers volgt tijdens hun bijzondere werk.

De Mantelmeeuw is voor de financiering van haar werkzaamheden afhankelijk van vrijwilligers, donaties en sponsoring. Er meldden zich zaterdag weer een enkele tientallen nieuwe donateurs van de Stichting die in het hospice en met terminale thuiszorg mensen in de laatste fase van hun leven ondersteunt.

Bedrijfsleven en instellingen in Woerden hebben er met royale hulp voor gezorgd dat De Mantelmeeuw dit Korenfestival voor de vierde keer in haar bestaan kon organiseren.

Meer informatie over de Mantelmeeuw is te vinden op

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox