Logo woerdensecourant.nl


HOWL, een project van Amos Ben-Tal en Spinvis
HOWL, een project van Amos Ben-Tal en Spinvis (Foto: PR)

Dans, toneel en muziek in Het Klooster

In oktober zijn er weer prachtige voorstellingen in Het Klooster te beleven. Howl is een talkshow, dansvoorstelling en concert in één. Brieven uit Genua is een theaterbewerking van het gelijknamige boek. Ook treden de finalisten van het Liszt Pianoconcours op.

Woerden - Amos Ben-Tal, choreograaf van het collectief OFFprojects, en dichter Spinvis ontmoetten elkaar tijdens Oerol 2015. Daar ontstond een spontane combinatie van interview en dansvoorstelling. Deze originele samensmelting vormde het vertrekpunt voor Howl. Een preview van het werk sleepte tijdens de Nederlandse Dansdagen de Dioraphte Dansprijs in de wacht voor de voorstelling met de grootste internationale potentie.

Gratis dansworkshop!

OFFprojects biedt voorafgaand aan de voorstelling HOWL een korte introductieworkshop aan voor dansliefhebbers en geïnteresseerden. Je hoeft hiervoor geen danservaring te hebben. De workshop wordt gegeven door één van de dansers van het gezelschap. De workshop is gratis, maar je moet je wel even via de mail (info@kloosterwoerden.nl) opgeven. Er is plek voor 20 deelnemers, dus vol = vol!

Brieven uit Genua

Toneelgroep Maastricht speelt een theaterbewerking van de succesvolle autobiografie Brieven uit Genua (2016) van Ilja Leonard Pfeijffer. Deze voorstelling is op donderdag 26 oktober om 20:15 uur te zien in Het Klooster. De artistiek leiders van Toneelgroep Maastricht, Servé Hermans en Michel Sluysmans, zijn samen te zien in deze theaterbewerking. Ze worden op het toneel bijgestaan door sopraan Lies Verholle, die aria's ten gehore brengt van Monteverdi en Puccini, en pianiste Elisabeth De Loore.

Servé Hermans speelt Ilja Leonard Pfeijffer, de Nederlandse schrijver die in 2008 samen met zijn geliefde Gelya naar Rome fietst. Ze vestigen zich in Genua, de labyrintische havenstad met haar duistere steegjes, ontelbare palazzi en evenzovele gelukzoekers. Een paar jaar later vertrekt Gelya naar Berlijn, en vindt de schrijver zichzelf terug onder een lekkende parasol in het barre, bange oord dat werkelijkheid heet. Hij probeert zijn leven te vatten in brieven, gericht aan zijn voormalige geliefde Gelya. Tijdens het schrijven van de brieven gebeurt wat de schrijver in zijn stoutste fantasieën niet had durven verzinnen. Brieven uit Genua is een intiem literair en muzikaal miniatuur over de verhouding tussen feit en fictie, wens en waarheid, schrijven en leven. Een ode aan de poëzie en de kracht van zowel de kunst als het echte leven.

Kaartverkoop

Kaarten kopen kan 24/7 op de website Kloosterwoerden.nl, telefonisch via 0348-423066 of persoonlijk aan de kassa. De kassa is open van maandag t/m vrijdag van 9.00 -17.00 uur en een uur voor aanvang.

www.kloosterwoerden.nl

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox