Logo woerdensecourant.nl


Floortje Mackaij in actie tijdens de Amstel Gold Race voor vrouwen. FOTO: Erik de Weerd
Floortje Mackaij in actie tijdens de Amstel Gold Race voor vrouwen. FOTO: Erik de Weerd (Foto: Nik Mandemakers)

"Crossen in Woerden is echt speciaal"

Het deelnemersveld is altijd sterk bezet bij de vrouwenwedstrijd gedurende de Kiremko Nacht van Woerden. De traditionele veldrit op de avond voorafgaand aan de 'Koeiemart' kent vele toppers die ook graag langskomen. Een avondwedstrijd met de kermis op de achtergrond. De Nacht van Woerden gaat terug naar de basis van het veldrijden.

Woerden - Naast de toppers op de veldrit verschijnt ook traditiegetrouw Floortje Mackaij aan de start van de Woerdense veldrit. Ze doet dat met veel plezier, ondanks dat dit allesbehalve haar specialiteit is. Nee, haar specialiteit ligt bij het wegwielrennen alwaar ze dit jaar wereldkampioen werd op de ploegentijdrit. "Het is leuk om in mijn eigen stad en voor het thuispubliek te starten", vertelt Mackaij.

Resultaten

Echte resultaten hoeven er van Mackaij niet verwacht te worden. Daarvoor is het deelnemersveld te sterk, maar is ze ook niet getraind genoeg voor. Toch eindigde ze de afgelopen jaren continu in de middenmoot van het Woerdense veldrit spektakel. "De cross is nooit echt mijn specialiteit geweest. Dat is toch een stuk technischer dan het wegwielrennen. Daarnaast kom ik nu uit een rustperiode. Ik ben lekker op vakantie geweest en begin nu weer aan mijn voorbereiding", vertelt de Woerdense op het moment dat ze op weg is naar haar eerste schaatstraining van het seizoen. Iets dat ze elke winter oppakt om in conditie te blijven.

"Het crossen in Woerden is wel echt speciaal. Je hoort wel overal je naam geroepen worden. Daarnaast vind ik het ook echt heel leuk om te doen", weet Mackaij. "Mensen vragen ook voor de grap aan mij of ik weer mee doe. Het is ook best een populaire cross en dat is wel leuk natuurlijk. Het is altijd gezellig met de kermis naast het parcours. Het leeft in ieder geval wel."

Veel wielrenners en wielrensters steken de loftrompet af over de veldrit. Men komt graag naar Woerden om daar te fietsen. "Ik heb nog nooit ergens anders een cross gereden, maar ik hoor altijd wel dat men hier graag komt inderdaad."

Resultaten

Topresultaten hoeven dus niet van Mackaij verwacht te worden, maar een aanmoediging kan nooit kwaad wanneer ze volgend week dinsdagavond aan de start van de wedstrijd verschijnt. "Ik word ook nog voor mijn wereldtitel gehuldigd in de VIP-tent", weet ze. Genoeg reden dus om naar de Kiremko Nacht van Woerden te komen.

Tekst: Nik Mandemakers
Foto: Erik van Weerd 

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox