Logo woerdensecourant.nl


Succesvolle start van de Koeiemart met bijzonder bezoek!

De koeien staan gewassen in de tent en de stad is helemaal volgelopen, het feest is begonnen! Vanmorgen vroeg werd de Koeiemart al vereerd met bijzonder bezoek. De Commissaris van de Koning, de heer Van Beek, heeft een bezoek gebracht en de Koeiemart traditie is zojuist officieel ondertekend als één van de 126 tradities op de Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed Nederland.

Bezoek Commissaris van de Koning

De Commissaris van de Koning is vanmorgen vroeg aangekomen in Woerden Boerenmarktstad. Om 06.30 uur werd de Commissaris van de Koning gastvrij ontvangen in de binnenstad van Woerden met een kopje koffie bij Café de Pompier. Om 06.45 uur was het tijd voor het wassen van de koeien. Een echte authentieke ervaring. Na het wassen en mooi maken van de koeien werd de Commissaris van de Koning rondgeleid door het gloednieuwe Kaaspakhuis aan de Emmakade. Hier werd de betekenis van de plaatsing van de traditie Koeiemart op de Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed Nederland toegelicht door Burgemeester Molkenboer. Deze plaatsing is een kroon op de thematische insteek van onze campagne Boerenmarktstad. Hans Hoving (voorzitter Stichting Kaaspakhuis) heeft uitleg gegeven over de educatieve en recreatieve regio-functie van het Kaaspakhuis Woerden. De ochtend is afgesloten met een heerlijk ontbijt in het Kaaspakhuis met de diverse betrokkenen.

Ondertekening Immaterieel Cultureel Erfgoed Nederland

Nog meer bezoek op de Koeiemart editie 2017! Leo Adriaanse, Afdelingshoofd Kenniscentrum Immaterieel Cultureel Erfgoed, is vanmorgen naar Woerden gekomen om de Koeiemart zelf te ervaren en de officiële ondertekening te verzorgen. Van 10.45 tot 11.00 uur is een moment gecreëerd om het Immaterieel Cultureel Erfgoed onder de aandacht te brengen in de koeientent op het Kerkplein. Na een welkomstwoord door Burgemeester Molkenboer en een woord door Leo Adriaanse is het certificaat getekend door de betrokken partijen: Burgemeester Molkenboer (gemeente Woerden), Leo Adriaanse (kenniscentrum Immaterieel Erfgoed), Martin Damen (initiatiefnemer), Bert Vollering (Agrarisch Centrum Woerden) en Gineke van Kesteren (Stadshart Woerden). Na het tekenen van het certificaat werden de shows in de tent hervat. FOTO: Woerden Marketing

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox