Door de inhoud drankmuntjes werd duidelijk dat de kluis van K'77 was
Door de inhoud drankmuntjes werd duidelijk dat de kluis van K'77 was (Foto: PR)

Gestolen kluis K’77 duikt op na lage waterstand

  •   keer gelezen

In een sloot bij de Appelstraat is afgelopen zaterdag door de lage waterstand door buurtbewoners een kluis gevonden.


Woerden - Bij het openen van de al eerder geforceerde kluis kwamen de buurtbewoners drankmunten van K’77 tegen, waardoor vrijwilligers (die bezig waren met het voorbereiden van het avondprogramma van het 40-jarig jubileumfeest) door de politie op de hoogte werden gebracht van de opmerkelijke vondst.

Zo kon de kluis tijdens het jubileumweekend worden aangeboden aan de “rechtmatige eigenaar”. De kluis heeft de rest van het weekend dan ook als trofee op het terras gestaan.

Gestolen

De kluis was 8 jaar geleden op een steekwagentje gejat. De grote buit en het steekwagentje zijn niet meer teruggevonden. In de kluis zat nog een oud geldkluisje, drie verschillende soorten drankmunten (grote hoeveelheden), de originele documenten met onder andere de statuten (deze waren zelfs nog leesbaar), de reservesleutel van de meterkast, een klein beetje kleingeld en een cd’rom met de polisvoorwaarden van de verzekering.

Nieuwe bestemming

Aan het einde van het weekend is de kluis schoongemaakt, met het idee dat hij wellicht nog als meubilair gebruikt kan worden.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten