Logo woerdensecourant.nl


Foto: Karen Bree

Mediatoren De Achtsprong getraind

Maandag 6 november ontvingen 12 leerlingen van De Achtsprong hun diploma uit handen van de wethouder Hans Haring. Zij hebben de mediatorentraining van de Vreedzame school met goed gevolgd afgerond.

Woerden - Ashley (10 jaar): "Tijdens deze training hebben we geleerd om op een rustige manier conflicten op te lossen met een stappenplan". Kevin (12 jaar) geeft aan dat het daarbij niet gaat om grote ruzies, maar om kleinere conflicten waarbij de mediatoren andere kinderen kunnen helpen om het op te lossen.

Marlies (10 jaar) vertelt dat ze het leuk vindt om te doen. "Het is belangrijk dat iedereen zich thuis voelt op onze school en zich fijn voelt. Dit kan daarbij helpen."

De kinderen deden in een rollenspel voor hoe ze een conflict oplossen. De wethouder was onder de indruk. "Wat mooi om te zien hoe het de mediatoren lukt om de ergste boosheid er af te krijgen. De kinderen kunnen goed samenvatten wat er aan de hand is. De kinderen in het conflict worden daar rustiger van. Deze vaardigheden komen ook in het volwassen leven van pas."

De Achtsprong werkt met de methode de Vreedzame school. De Vreedzame School is een compleet programma voor basisscholen voor sociale competentie en democratisch burgerschap. Kinderen voelen zich gehoord en gezien, krijgen een stem en leren om samen beslissingen te nemen en conflicten op te lossen. De mediatorentraining levert hier een mooie bijdrage aan.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox