Logo woerdensecourant.nl


Arthur Bolderdijk
Arthur Bolderdijk (Foto: PR)

Wees zuinig

Politieke column door Arthur Bolderdijk

Ik ben als inwoner uit en ondernemer in Kamerik al jarenlang betrokken bij het wel en wee van Woerden. Als oud-voorzitter van het Dorpsplatform Kamerik, Ondernemersvereniging Kamerik – Kanis en Oranje Comité Kamerik ben ik altijd bezig geweest voor de inwoners van Kamerik. Nu sinds ruim een jaar als fractie assistent en partijvoorzitter van LijstvanderDoes, een partij die mensen voorop stelt.

De overheid zorgt voor vele zaken welke belangrijk zijn voor de maatschappij. Ook worden er zaken overgedragen vanuit de landelijke overheid naar de gemeenten die deze uitdagingen aanpakken. De burger gaat meer meedoen en eigen verantwoordelijkheden oppakken. Daar waar mogelijk zijn zij betrokken bij het bestuur. Waar zij niet op zitten te wachten is een niet goed functionerende overheid waar elk jaar veel geld aan uitgegeven wordt zonder meetbaar resultaat of een groot en log ambtenarenapparaat in de tijd van digitalisering en efficiëntie verbeteringen. Een slankere en sobere overheid is voor LijstvanderDoes belangrijk en hier zullen zij zich dan ook hard voor maken.

Wees zuinig met het belastinggeld van onze burgers en laat aan hen zien wat er met het geld gebeurd. Wij moeten met z'n allen kunnen zien waar het geld aan wordt besteed, nette straten, diversiteit in planten en bloemen in perken waardoor dieren er ook wat aan hebben. De totale overheidsuitgaven van de Gemeente Woerden dient elk jaar tegen het licht gehouden te worden en posten die niet meer nodig zijn schrappen. Een sluitende begroting moet zoals in het bedrijfsleven gewoon is ook voor Woerden gaan gelden.

Geld reserveren voor toekomstige uitgaven is altijd beter dan lenen. Terughoudend zijn met nieuwe uitgaven. Een gezondere leefomgeving is gebaat met minder verkeer door Woerden, hiervoor zijn drastische maatregelen nodig. Meer/andere wegen zijn nodig, maar wellicht kunnen andere wegen dan in mooie natuurgebiedjes omgevormd worden. LijstvanderDoes maakt zich hier met de inwoners van Woerden hard voor.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox