Wekelijkse uitjes in Woerden

Algemeen 143 keer gelezen

Beleef Woerden zet de leukste tips en uitjes in Woerden op een rij. 

Twee Vrouwen - Renée Soutendijk, Chris Tates e.a

Try Out; Verhaal Harry Mulisch op het toneel met topbezetting.

In 1975 verraste Harry Mulisch zijn publiek met een prachtig vertelde roman over een driehoeksverhouding. Een vrouw begint een verhouding met een jong, eigenzinnig meisje.

De ex-echtgenoot kan niet nalaten tussenbeide te komen en een drama voltrekt zich.

Nu voor het eerst op toneel met een topcast met o.a Renée Soutendijk en Chris Tates. In het Klooster, Wilhelminaweg 77 Woerden. Een kaartje kost € 27,00.

Woensdag 22 februari 2017 aanvang 20.15 uur

Joris Linssen & Caramba – Serenade

Een hartverscheurende, hilarische voorstelling. Een ode aan leven, liefde en muziek.

Serenade is geïnspireerd op het Mexicaanse gebruik een orkestje in te huren om je geliefde het hof te maken of je overleden helden te eren. Op Allerzielen (Día de los muertos, Mexicaanse dodendag) maakte de groep een rondreis langs belangrijke plekken van overleden Nederlandse artiesten, om ze te eren met een lied. En in de zomer stonden de amigo’s onder menig balkon een liefdeslied te zingen. Joris Linssen en zijn vrienden smeden deze verhalen en liedjes aaneen tot een even hartverscheurende als hilarische voorstelling. Foto: Fedor van Rossem

Een kaartje kost € 22,00 ;
http://www.jorislinssen.nl/

Klooster Wilhelminaweg 77 Woerden

Donderdag 23 februari 2017 aanvang 20.15 uur

De winterdip bij de Hall

De Winterdip belooft een winters festijn te worden. Speciaal voor deze avond laat de HALL een vrachtwagen met echte sneeuw aanrukken. Om 18:30 schuiven de gasten aan tafel. De tafels staan wel gewoon binnen, zodat ze er comfortabel en lekker warmpjes bijzitten. Gedurende de avond worden de gasten verwend met echte winterse heerlijkheden.

Mocht je last hebben van een winterdip of de winterblues, deze avond zorgt ervoor dat deze als sneeuw voor de zon verdwijnt!

Vrijdag 24 februari 2017 van 18:00 tot 23:00 uur

Koor Bravour gaat vreemd!

Op 24 februari a.s. gaat Koor Bravour “vreemd”. In samenwerking met Jan Kanis / 48Special wordt er een muzikaal bijzonder programma gepresenteerd waarbij wij het publiek willen verrassen. Twee totaal verschillende muziekstromen ontmoeten elkaar tijdens deze avond, te weten het hedendaagse Shanty-repertoire van Bravour en Rythm&Blues/Soul van 48Special. Zowel Koor Bravour als 48Special zullen eigen (nieuw) repertoire ten gehorte brengen maar er worden ook nummers gezamenlijk uitgevoerd. Een evenement dat u niet mag missen!

Locatie is de Kruiskerk Mesdagplein 4 Woerden

Toegangskaarten voor dit bijzondere, eenmalige evenement zijn verkrijgbaar bij: De Santenkraam, Rijnstraat 14-b te Woerden, de leden van Koor Bravour via mail koorbravour@gmail.com voor slechts € 10,00 per stuk (inclusief koffie).

Voor meer informatie over Koor Bravour , Jan Kanis of dit evenement:

www.bravour.nl

vrijdag 24 februari 2017 vanaf 19:45 uur

Carnaval Montfoort

Carnaval wordt in Montfoort ieder jaar weer groots gevierd. In de plaatselijke cafés is het de hele dag feest en in het St. Joseph gaat het feest tot in de late uurtjes door. De grote optocht van Montfoort vindt plaats op carnavalszondag (26 februari 2017). Deze optocht zal beginnen om 13:00 uur. Voor het programma kijk op www.boutonniers.nl

vrijdag 24 februari t/m dinsdag 28 februari 2017

Carnavalsoptocht zondag 26 februari 2017 om 13:00 uur

Knotwilgenloop

De loop bestaat uit een halve marathon en prestatielopen over 5, 10 en 15 km. Het parcours vertrekt vanaf de baan van Clytoneus en loopt via Kromwijk en het Linschoterbos tot Oudewater en weer terug naar de baan.

Programma:

14:00 uur: halve marathon: wedstrijdloop voor KNAU atleten Mannen, M35, M45, M55, M65, Vrouwen, V35, V45 en V55, tevens prestatieloop

14:10: 15km start

14:20: 10km start

14:30: 5km start

Meer informatie op www.clytoneus.nl/kalender/2017/2/25/knotwilgenloop-2017/

zaterdag 25 februari 2017 om 14:00 uur

Individuele bezoeken Reypenaer Kaaspakhuis

Het Reypenaer Kaaspakhuis opent op een aantal zaterdagen haar deuren voor individuele bezoekers en biedt hier kaasproeverijen aan op vaste tijden. Zaterdag 25 februari kan je een proeverij boeken om 13:00 en 15:00 uur.

Zaterdag 25 februari

Carnavalsoptocht Harmelen

Op de carnavalszaterdag, 25 februari, staat Harmelen weer in het teken van de optocht!

Met rond de 30 deelnemers altijd een gezellige optocht door het mooie vernieuwde centrum van Harmelen. Rond 14.30 uur zal de burgemeester de sleutel van De Kwakbollenpoel overdragen aan Prins Dagobert XLII.
Na de optocht een gezellig feest in Leutbunker Dezibel
De Kwakbollen zullen weer zorgen voor een leuke dag, dus kom en duik de polonaise in!

www.kwakbollen.nl

Zaterdag 25 februari 2017 om 14:00 uur

Op zoek naar de lente- wandeling

IVN - Woerden organiseert op zondagmiddag 26 februari aanstaande een wandeling op het Landgoed Bredius, met als thema: “Op zoek naar de Lente”.

Trek je wandelschoenen aan en kom mee om op zoek te gaan naar de lente!

Locatie: NME- Centrum InBredius, Kievitstraat 42 (klein stukje park inlopen), Woerden.

Deelname: gratis, vooraf aanmelden is niet nodig.

Na afloop is het mogelijk koffie/ thee te drinken in het NME- Centrum waar ook de interactieve tentoonstelling “Momo de Mol “ staat. Deze tentoonstelling is een leuke activiteit voor kinderen vanaf 4 jaar.

www.ivn-woerden.nl

zondag 26 februari 2017 van 14:00 tot 15:30 uur

Proeverij Winterwijnen

Zondag 19 en 29 februari kan je de lekkerste winterwijnen proeven in de Blauwe Meije! Hier wordt namelijk een proeverij georganiseerd waar je kan genieten van heerlijke wijnen en lekkere hapjes. De proeverij begint om 15:00 uur en wordt op meerdere dagen deze winter gehouden.

Zondag 29 februari

Comedy-night

Woensdag 1 maart is het weer tijd voor een Comedy-night in ‘t Bierhuys. Op deze avond zullen 6 stand-up comedians op het podium elk 10 minuten de tijd krijgen om hun show te presenteren.

Woensdag 1 maart om 20.30 uur

KunstStof 2017

De tentoonstelling KunstStof 2017 laat het nieuwste werk zien van de toonaangevende Nederlandse kunstenaars Mae Engelgeer, Christie van der Haak, Margriet Luyten, Tanja Smeets en Sara Vrugt in het Stadsmuseum. Textiel is hun gemeenschappelijke taal maar toch drukken zij zich wezenlijk anders uit.

Zaterdag 21 januari t/m zondag 28 mei

Diner met livemuziek

Op zaterdag 25 februari, zaterdag 11 maart en zaterdag 25 maart van 18.30 tot 21.30 uur kan je genieten van een heerlijk a la carte diner met muziek van harpiste Petra Rosa in Kameryck.

Petra Rosa speelt al jarenlang op diverse locaties en is te boeken voor elk evenement. Deze winter speelt zij op de onderstaande data bij Kameryck.

Zaterdag 25 februari 2017
Zaterdag 11 maart 2017
Zaterdag 25 maart 2017

Soap open akoestisch podium

Het open akoestisch podium wordt elke eerste en derde donderdag van elke maand vanaf 21.00 uur gehouden in samenwerking met Stichting Open Akoestisch Podium (SOAP). Deze avonden zijn vrij toegankelijk voor iedereen, muzikant of niet. Na de geplande optredens van de avond komt er een mengelmoes van muzikanten te staan op het podium die vervolgens lekker kan jammen met elkaar. Aanvang 21:00 uur, van Oudheusdenstraat 3a te Woerden.

elke maand op de 1e en 3e donderdag van de maand vanaf zondag 1 januari 2017 t/m vrijdag 31 maart 2017 om 21:00

Molen de Windhond

De molen staat midden in het centrum van Woerden en wordt vandaag de dag nog goed onderhouden. Op woensdagmiddag tussen 14:00 en 16:00 uur geven Gilde gidsen rondleidingen door de molen. Op vrijdag is de molen open als deze draait en kan dan bezocht worden en op zaterdag is de molen te bezoeken van 10:30 tot 16:00 uur. In de molenwinkel kan je verschillende producten kopen.

Elke woensdag, vrijdag en zaterdag

Streekmarkt

Elke zaterdagmiddag staat de Streekmarkt op het Kerkplein in Woerden. Hier kan je terecht voor je dagelijkse boodschappen en je vindt hier heerlijke producten zoals kaas, groenten, fruit, vlees, bloemen en planten.

Elke zaterdag van 09:00 tot 17:00 uur

Weekmarkt

Elke woensdag staat de Weekmarkt op het Kerkplein in Woerden. Hier kan je terecht voor je dagelijkse boodschappen en je vindt hier heerlijke producten zoals kaas, groenten, fruit, vlees, bloemen en planten. De markt staat er van 08:00 tot 12:30 uur.

Elke woensdag van 08:00 tot 12:30 uur

Expositie Francisca Kalmijn

[Francisca Kalmijn] In Galerie van Slagmaat kan je t/m zaterdag 4 maart een bijzondere expositie van Francisca Kalmijn bewonderen. Haar romantische schilderen hebben de natuur als uitgangspunt. Ze schildert verstilde taferelen met een vleugje tover en nostalgie. Soms zoomt ze in en creëert op die manier een bijna abstract beeld. Het wordt omschreven als lyrisch abstract, ook wel ‘het nieuwe impressionisme’ genoemd. Francisca is technisch goed onderlegd, maar schildert uitsluitend op gevoel. Haar beelden raken mensen, omdat het over dingen gaat die je niet in woorden kunt uitdrukken maar die wel ‘voelbaar’ zijn op het doek.

Vrijdag en zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur geopend.

Voor meer informatie over deze uitjes en meer uitjes in Woerden kijk op www.beleefwoerden.com

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 1 uur geleden
• Vergelijkbaar padelcentrum van FIT2GO in Zevenaar.
Woerden krijgt indoor padelcentrum met zes banen Zakelijk 18 uur geleden
• Kermis op het Exercitieveld in Woerden.
Jongen (14) beroofd en mishandeld op kermis in Woerden 112 19 uur geleden
• Mevrouw Van Doorn-Verstoep met de burgemeester.
Burgemeester Woerden bezoekt 102-jarige inwoonster Nieuws 20 uur geleden
• Milon, Tamar en Demi.
Milon, Tamar en Demi zijn het Koninklijk Trio van 2024 Nieuws 23 uur geleden
• José Daselaar is al veertig jaar juf op De Schakel in Woerden. Om dat te vieren kregen alle kinderen een ijsje.
Juf José werkt al veertig jaar op zelfde basisschool: De Schakel in Woerden Nieuws 23 apr, 18:56
• Sander van Schijndel van de OMU in één van de leegstaande bedrijfsgebouwen.
'Rotte kies' langs Hoge Rijndijk in Woerden eindelijk aangepakt Nieuws 23 apr, 11:13
• Tour de Terras in 2023.
Kerkgangers hebben last van muziek tijdens 'Tour de Terras' in Woerdense binnenstad Nieuws 22 apr, 09:00