Logo woerdensecourant.nl


Aimé van de Bovenkamp kapt een tegenstander uit. FOTO: PR SC Woerden/Helen van Zwienen
Aimé van de Bovenkamp kapt een tegenstander uit. FOTO: PR SC Woerden/Helen van Zwienen (Foto: Nik Mandemakers)

"Wij kunnen van iedereen winnen"

De verrassing van het seizoen is SC Woerden. In de vierde klasse van het zaterdagvoetbal is de ploeg nog altijd ongeslagen in november.

Woerden - Aan het begin van het seizoen werd de ongeslagen status niet van de Woerdense voetbalploeg verwacht. Het devies was aftasten en kijken waar de ploeg zou staan ten opzichte van de opponenten. Al snel in het seizoen wordt duidelijk dat het vooralsnog onmogelijk is gebleken om SC Woerden te kloppen.

Aimé van de Bovenkamp is dit jaar de aanvoerder van het talentvolle team. De achterhoedespeler kon ook niet bevroeden dat het elftal nog altijd ongeslagen is. "We hadden aan het begin van het seizoen weinig verwachtingen. Waar we zouden spelen zou ik ook niet durven zeggen", laat hij desgevraagd weten. Het antwoord kreeg hij daarop al rap. Een vooralsnog goede middenmoter met uitzicht op de tweede plek.

Op het vlak van de ervaring komen er nog enkele moeilijkheden naar voren. De verbeterpunten richten zich vooral op het minder makkelijk weggeven van vrije trappen.

"We moeten niet voorzichtiger gaan spelen, maar we moeten wel slimmer worden. Onze onervarenheid is denk ik onze grote kracht, maar ook onze grootste tegenstander", weet Van de Bovenkamp. Verschillende treffers heeft de ploeg al moeten incasseren wegens gemakkelijk weggegeven vrije trappen rondom het strafschopgebied.

Realistisch

"We moeten het wedstrijd voor wedstrijd bekijken. We zouden van iedereen kunnen winnen. Dat durf ik wel te zeggen, maar daarentegen kunnen we ook van iedereen verliezen", toont Van de Bovenkamp zich realistisch. Het komt ook naar voren in de uitslagen van de ploeg. Het elftal boekte een moeizame overwinning op laagvlieger Moerkapelle, maar uiteindelijk konden ook hoogvliegers als Zevenhoven en Floreant niet winnen van de Woerdense formatie.

Tweede plek

Het niveau van de ploegen ligt dicht bij elkaar en dat is terug te zien in de stand. Zaterdag haalt SC Woerden de eerder gestaakte wedstrijd tegen Rohda '76 in. Bij winst klimt het elftal naar de tweede plek op de ranglijst. Een positie die zeer verrassend zou zijn. De grote vraag is natuurlijk of de ploeg ook dan zijn ongeslagen status kan behouden.

Eerste nederlaag

Dit ondanks het feit dat de eerste nederlaag toch zal komen. "Hij moet natuurlijk niet komen en als die al komt, dan willen we dat zeker niet tegen koploper NSV '46 laten gebeuren", vertelt Van de Bovenkamp met een grote lach over de wedstrijd die op 25 november geprogrammeerd staat. "We willen in deze periode in ieder geval tweede gaan worden. Een kampioenschap gaat te ver, maar wanneer we een periode kunnen pakken en voor promotie kunnen spelen is het al een heel mooi jaar", weet de aanvoerder.

Door Nik Mandemaker

Meer berichten
Shopbox