Afbeelding

Iedereen doet mee Festival: voor álle inwoners van Woerden (met programma)

Algemeen 309 keer gelezen

WOERDEN • Met het Iedereen doet mee Festival zet de gemeente Woerden inclusie echt op de agenda. Het festival vindt van zaterdag 18 tot en met zaterdag 25 september plaats. 

Gedurende de week zijn er onder andere optredens, workshops en denksessies voor alle inwoners en organisaties uit Woerden. “Het Iedereen doet mee Festival is uniek in Nederland”, stelt wethouder George Becht (inclusie). “Ik ben er trots op dat er in Woerden een hele week vol met activiteiten georganiseerd wordt. Een week voor jong en oud, wat voor cultuur, talent, seksuele voorkeur, inkomen of beperkingen je ook hebt. Daarmee zetten we inclusie echt op de agenda, kunnen we ‘inclusie ervaren’, met elkaar delen en van elkaar leren.”

Feestelijke aftrap
Op zaterdag 18 februari is om 11.00 uur in in het Westdampark de feestelijke aftrap van het festival. Becht opent de week met een multicultureel hapje en drankje. Hij zal vervolgens door presentator, televisie- en theatermaker Oscar Kocken worden geïnterviewd over het belang van een inclusieve samenleving. Hierna is de eerste activiteit ‘de Wereld rond’, een dansworkshop van de Dance Academy. 

Tijdens het festival gelden de coronaregels. Dat betekent dat bij alle activiteiten rekening wordt gehouden met de anderhalve meter afstand. Bij de meeste activiteiten kunnen daarom een beperkt aantal mensen meedoen. Aanmelden voor een activiteit is daarom aan te raden. Dit kan via de website www.woerden.nl/iedereen-doet-mee/iedereen-doet-mee-festival, maar ook telefonisch op werkdagen tussen 10.00 en 13.00 uur via: 06-10699163 (Bram de Vries). Bijna alle activiteiten zijn gratis, met uitzondering van de theatervoorstelling, Hollandse pot, De tapas workshop en Eet je mee. 

Lokale Inclusie Agenda
De organisatie van het Iedereen doet mee Festival is in handen van een inclusieve werkgroep. De leden zetten zich in voor een inclusieve samenleving in Woerden en de kernen. Zij doen dit onder andere door de organisatie van het festival, maar schrijven ook elke vier jaar de Lokale Inclusie Agenda. Inwoners en organisaties kunnen actiepunten indienen voor deze agenda. Voorbeelden zijn een menukaart voor een restaurant of kantine met daarop vegan en halal gerechtjes én in braille. Of het verbreden van de paden in een winkel of supermarkt, zodat iedereen de winkel in kan. Het meest belovende actiepunt wordt bekroond met een verrassing die burgemeester Victor Molkenboer gaat uitreiken.

Het complete programma van het Iedereen doet mee festival is hier te vinden. 

Floris Bakker

Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Naast het criterium is er ook een fiets- en toertocht door het Groene Hart.
Zevende editie Ronde van Woerden Nieuws 26 mrt, 20:41
• De oversteek bij de kruising Polanerbaan met de Stationsweg is een knelpunt als het gaat om de verkeersveiligheid.
Woerden wil veiliger fietsroutes van en naar dorpen Nieuws 26 mrt, 20:26
• In een benedenwoning aan de Rembrandtlaan heeft dinsdagochtend brand gewoed.
Brand in appartement van portiekflat in Woerden 112 26 mrt, 08:51
• Niels de Jong in de nieuwe winkel van Natuurlijk Bloemen.
Natuurlijk Bloemen opent op Molenvliet nieuwe winkel ingezonden 26 mrt, 08:51
Afbeelding
Woerden zet gebiedsproces over plaatsing windmolens bij Harmelen 'gewoon' door Nieuws 25 mrt, 19:09
• Marja (links) van Recovery Divers dook in het water van de haven in Woerden en wist de autosleutel van Jetty te vinden.
Recovery Divers schieten te hulp in haven Woerden video 25 mrt, 18:59
• Derde doelpunt van Siveo.
Siveo knokt zich terug en wint van Gouda Sport 24 mrt, 17:25
Afbeelding
Jongeren proberen in kraan te klimmen op Woerdense bouwplaats 112 24 mrt, 17:13