• De rollerskatedisco bleek populair tijdens het SummerFest.
• De rollerskatedisco bleek populair tijdens het SummerFest. Foto: Floris Bakker

SummerFest Minkema College valt in de smaak

Algemeen 372 keer gelezen

WOERDEN • Na de zware coronatijd verdienden havo en vwo-leerlingen van het Minkema College in Woerden wel een feestje. Dus bedacht de school het SummerFest. 

Twee dagen lang, op woensdag en donderdag, hoefden de leerlingen geen lessen te volgen. In plaats daarvan was er een uitgebreid programma vol workshops, activiteiten en optredens. Er was van alles te doen, variërend van een boksclinic, een rollerskatedisco tot een Drag Queen make-up training. Schoolbestuurder Mark de Haas merkt dat de kinderen genieten. “Heel leuk om al die blije koppies te zien.”  

Groepsgevoel
Het SummerFest is volgens De Haas bedoeld om de leerlingen wat ontspanning te bieden na de voor hen zware coronaperiode. “Ze hebben maandenlang thuis gezeten en volgden online hun lessen. Dat doet wat met je. Met dit feest willen we het groepsgevoel stimuleren en bovenal dat ze plezier met elkaar hebben.”

Als gevolg van de coronacrisis zitten veel kinderen toch minder goed in hun vel, “en dat helpt niet bij hun leerprestaties”, zegt De Haas. “Sommigen hebben leerachterstanden opgelopen. Om die weg te werken is er via het Nationaal Programma Onderwijs geld beschikbaar gesteld, voor huiswerkbegeleiding en allerlei bijspijkercursussen. Maar minstens zo belangrijk is hun welbevinden, dat kinderen zich weer goed voelen hier op school. Dit is meer dan alleen een plek om te leren. Het is de plek waar je je ontwikkelt, je nieuwe dingen ontdekt en vrienden maakt.”

Ook voor de leerlingen van de locatie aan de Steinhagenseweg wil het Minkema College iets organiseren. "Die gaan we echt niet vergeten", benadrukt De Haas. "We hadden al iets staan, maar die activiteit kon helaas niet doorgaan. We hopen nu later dit jaar iets voor hen te organiseren."   

Schouders
Kunstdocenten Chloë van Eer en Eveline van Dorst zijn vandaag druk in de weer om van het SummerFest een succes te maken. Zij waren vooraf ook nauw betrokken bij de organisatie van het evenement. Het idee ervoor ontstond al voor de zomervakantie. “Toen we eenmaal groen licht kregen, hebben we er wel even de schouders onder moeten zetten”, zegt Van Dorst. “We hebben alle docenten gevraagd om met leuke ideeën te komen. Nou, dat hebben we geweten! Ze kwamen echt met tientallen activiteiten.” 

Van alle activiteiten die vandaag (donderdag) op het programma staan, is vooral het vuurspuwen populair. Maar ook bij het karaokebusje op het schoolplein staat een lange rij wachtenden. En binnen, bij de rollerskatedisco, is het eveneens druk. Van Eer is blij verrast over het enthousiasme bij de leerlingen. “De dag ging vanmorgen nog wat voorzichtig van start, maar inmiddels zijn ze wel los hoor!” Ook de docenten van de school doen vrolijk mee. “Bij het optreden van de ABBA-coverband op woensdagavond stonden ze vooraan bij het podium.”

Foute hits
Als afsluiter van de dag staat de bekende Qmusic-dj Martijn Kolkman klaar om een uurtje ‘foute hits’ te draaien. Wanneer ‘Ik Ga Zwemmen’ uit de speakers schalt, stroomt het voor het podium al snel vol met dansende scholieren.

Of het SummerFest volgend jaar terugkeert? Het lijkt Van Dorst wel leuk. “Het draaiboek ligt er nu, dat kunnen we zo uit de kast trekken.”

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

• Een potje schaken met grote schaakstukken.
• Leerlingen konden in het 'karaokebusje' nummers keihard meezingen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Het COA en de gemeente gaan onderzoeken of het oude kantoor van Campina dienst kan doen als asielzoekerscentrum.
Raad Woerden stemt in met onderzoek naar mogelijkheden asielzoekerscentrum Nieuws gisteren
• Bij ijssalon Luciano trakteerde een chansonnier voorbijgangers op Franse liedjes.
Woerdense binnenstad in Franse sferen Nieuws 17 apr, 16:26
• Het werk Femme Tunisienne van Louis Favre uit 1929.
Werk van Franse kunstschilder Louis Favre in Stadsmuseum Woerden Nieuws 17 apr, 14:50
• Het voormalige kantoorgebouw van Campina aan de Bleek in Woerden.
Vraag om noodopvang in Woerden; college 'overvallen' door verzoek COA Nieuws 17 apr, 14:31
• Cees en Abram Meijers bekijken de houten modellen van de huidige en vorige kerk.
'Kamerik veel ouder dan we eerder dachten' Nieuws 17 apr, 14:28
• Startpunt van de Drakenbootrace is de Parijse brug.
Drakenbootrace: roeien op de Woerdense Singel Nieuws 17 apr, 14:21
• Het team die de kledingbeurs mogelijk maakte, met rechts op de foto Janneke van Vliet.
Kledingbeurs in Woerdense Johan Frisoschool voor dames met een kleine beurs Nieuws 17 apr, 14:16
• Spelen in een hooiberg tijdens De Boer Op'.
Mooie weer zorgt voor veel bezoekers 'De Boer Op' Nieuws 15 apr, 16:05