Afbeelding

Tegenvallende middag voor SDO/Fiable 1

Algemeen 146 keer gelezen

KAMERIK • De korfballers van SDO/Fiable 1 leden zaterdag een zure nederlaag. Valto wist met een nipt verschil (14-13) de wedstrijd te winnen.

SDO/Fiable startte voortvarend tegen de altijd lastige tegenstander uit De Lier. Ondanks het langere aanvalsspel van Valto noteert de door Onderlinge Verzekeringen gesponsorde Kamerikse ploeg een uitstekend schotpercentage. De eerste vijftien minuten weet Valto vaak de bal lang in de aanval te houden, maar SDO/Fiable verdedigt uitstekend en weet de eigen korte aanvallen om te zetten in doelpunten.

Na de voorsprong van Valto maakt de ploeg uit Kamerik de 2-2 gelijkmaker en volgt er direct een run van drie doelpunten. SDO/Fiable pakt een comfortabele voorsprong van 2-5. Verdedigend zit het goed bij SDO/Fiable en ook qua rebound heerst de groen-oranje brigade.

Grip
Maar gaandeweg in de eerste helft weet de ploeg uit Kamerik de kunststofmand moeilijker te vinden. Valto krijgt meer en meer grip op de wedstrijd. In de slotseconden voor de rust weet SDO/Fiable toch de kleedkamer met een voorsprong op te zoeken: 7-8.

In de tweede helft pakt SDO/Fiable een voorspong van drie doelpunten (8-11), maar dit wordt langzaam door de Lierse ploeg teniet gedaan. Nadat Valto is teruggekomen tot 10-11, maakt SDO/Fiable de belangrijke 10-12. Met nog acht minuten op de klok moet SDO/Fiable dit uitspelen.

De harde kern van Valto begint zich echter te roeren, door de ploeg uit De Lier luidkeels toe te zingen en fakkels af te steken. Binnen vijf minuten is de comfortabele voorsprong van SDO/Fiable als sneeuw voor de zon verdwenen: 13-12. Beide ploegen weten hierna nog één keer te scoren.