Afbeelding

Sportlust ’46 met opgeheven hoofd uit bekertoernooi

Algemeen 160 keer gelezen

WOERDEN • Sportlust ’46 is er dinsdagavond niet in geslaagd om het hoofdtoernooi van de KNVB-beker te bereiken. De Woerdenaren gingen op bezoek bij IJsselmeervogels na verlenging met 3-1 onderuit.

In de eerste helft werd Sportlust ’46 nog vrijgeloot en dus stroomde de ploeg pas in de tweede kwalificatieronde in. Voor ‘De Vogels’ startte het bekertoernooi als tweededivisionist sowieso in deze tweede kwalificatieronde.

De Woerdenaren hadden het in de eerste helft lastig tegen met de snelheid van de aanvallers. In de rug van de defensie lag de nodige ruimte waar de thuisploeg gretig gebruik van wist te maken. Dat resulteerde dan ook op slag van rust in een treffer van Khalid Tadmine. Met die tegenslag op zak zochten de Woerdenaren de kleedkamer dan ook op, om in de tweede helft de schroom van zich af te gooien.

Angst
Bij IJsselmeervogels loopt het dit seizoen nog altijd niet. De grootmacht in het amateurvoetbal vindt zichzelf na vijf wedstrijden terug op een teleurstellende vijftiende positie. Dat was in de tweede helft ook te zien, want de Woerdenaren domineerden en boezemde ‘De Rooien’ de nodige angst in. Het resulteerde na zo’n 25 minuten in de tweede helft in een prima treffer van aanvoerder Nick Verhagen. De rechtsback kwam tot aan het strafschopgebied en wist vol overtuiging de bal achter Jaimy Schaap te schieten.

Het duel werd daarna een echt voetbalgevecht waarbij beide ploegen aanspraak maakten op de overwinning, maar tot een doelpunt kwam het uiteindelijk niet meer. Een verlenging moest uitsluitsel bieden en daarin bogen de Woerdenaren het hoofd. Al na twee minuten was het oud-prof Rydell Poepon met de 2-1 en uit een counter werd het door Yassine Tekfaoui ook nog 3-1. Het bekeravontuur zat er daardoor alweer op voor Sportlust ’46. Toch konden de Woerdenaren op basis van de tweede helft met opgeheven hoofd het sportcomplex verlaten.