• Het bestaande rode asfalt van het fietspad langs de Steinhagenseweg is vervangen door zwart asfalt.
• Het bestaande rode asfalt van het fietspad langs de Steinhagenseweg is vervangen door zwart asfalt. (Foto: aangeleverd)

Inwonersbelangen wil opheldering over schade aan wielrennersparcours

  •   keer gelezen

WOERDEN • Het wielrennersparcours op sportpark Cromwijck in Woerden heeft onnodig schade opgelopen. Dat schrijft Hendrie van Assem van Inwonersbelangen. 


Als onderdeel van groot onderhoud bij en rondom het sportpark kreeg het parcours een opknapbeurt. “Dat zag er prima uit”, schrijft Van Assem. “Daarna zijn de watergangen uitgebaggerd waarvoor gebruik is gemaakt van stalen rijplaten. Desondanks zijn er scheuren ontstaan door het gebruik van zware materialen. De scheuren zijn dusdanig dat dit niet zo kan blijven en er extra kosten gemaakt moeten worden.” 

Lappendeken
Ook wijst de fractievoorzitter van Inwonersbelangen op het fietspad langs de Steinhagenseweg. Daar is het bestaande rode asfalt hersteld met zwart asfalt. “Hiermee ontstaat er een fietspad met een onduidelijk beeld. Er is een lappendeken ontstaan die voorkomen had kunnen worden.”  

Van Assem wil dat het college opheldering verschaft en heeft daarom schriftelijke vragen ingediend. Zo wil hij weten hoeveel het kost om het wielrennersparcours te herstellen en wat er moet gebeuren om de werkzaamheden van verschillende uitvoerders beter op elkaar af te stemmen.

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten