• Presentatie van de activiteitengids.
• Presentatie van de activiteitengids. (Foto: aangeleverd)

Eenzaamheid bestrijden met gids vol activiteiten

  •   keer gelezen

WOERDEN • Om eenzaamheid tegen te gaan is donderdag bij restaurant Egde in Woerden een speciale activiteitengids gepresenteerd. 


Dat gebeurde tijdens een pizza-eet-activiteit die was georganiseerd in het kader van de Week tegen Eenzaamheid. De gids - tot stand gekomen door een samenwerking tussen Stichting Thuishuis Woerden, Hart voor Woerden en Buurtwerk - is bedoeld om mensen te stimuleren eropuit te trekken om zo nieuwe contacten te leggen. 

Wens
Bij hulpverleners en maatschappelijke organisaties klinkt al jaren de wens om een overzicht van activiteiten die worden aangeboden in de gemeente Woerden. In het bijzonder voor ouderen en mensen die niet digitaal vaardig genoeg zijn om alle activiteiten online te kunnen vinden. Voor hen is deze activiteitengids de (enige) manier om erachter te komen wat voor creatieve, sportieve en sociale activiteiten er worden aangeboden. Uiteraard wordt de gids ook digitaal aangeboden.

De activiteitengids is (gratis) af te halen op verschillende openbare locaties in Woerden, Kamerik, Harmelen en Zegveld. Denk aan dorpshuizen, buurthuizen, bibliotheken, gemeentehuis enz. Ook is de gids online in te zien op www.woerdenvoorelkaar.nl.

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten