Foto: aangeleverd

Fractie Progressief Woerden ontdoet speeltuintjes van zwerfafval

  •   keer gelezen

WOERDEN • De fractie van Progressief Woerden gaat voortaan één à twee keer per maand een wijk of dorp in om speeltuintjes te ontdoen van zwerfafval. 


Tegelijk knopen de fractieleden het gesprek aan met inwoners om met hen te praten over hun buurt. In september en oktober bezocht Progressief Woerden al speeltuintjes in het Staatsliedenkwartier, in Harmelen en in de wijk Molenvliet. Opvallend was de grote variatie in kwaliteit en uitstraling van de speelplekken en de hoeveelheid zwerfafval, waarbij Harmelen positief opviel. 

Beter
Onderweg kwamen de fractieleden ook door inwoners zelf ontworpen speelplekjes tegen. Onder andere op de helling in de spoorwijk van het Staatsliedenkwartier en speelplekjes bij Lekoord (foto). Regelmatig gaven inwoners aan dat het onderhoud beter kan er dat er meer variatie moet komen als het gaat om de speeltoestellen die er staan. Een wipkip is al lang niet meer voldoende.

De gemeente besloot vorig jaar om het onderhoud van de openbare ruimte - en dus ook speeltuintjes - te minimaliseren. Dit om kosten te besparen. Wat Progressief Woerden betreft gaat de gemeente hier weer in investeren.

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten