<p>&bull; Lek Sloopwerken voert uitdagende opdrachten uit, in binnen- en buitenland.</p>

• Lek Sloopwerken voert uitdagende opdrachten uit, in binnen- en buitenland.

(Foto: aangeleverd)

Draag kandidaat aan scoor vakantie naar Zuid-Afrika

  •   keer gelezen

WOERDEN • De krapte op de arbeidsmarkt is in sommige sectoren zo groot dat bedrijven alles uit de kast halen om personeel te werven.  


Zo stelt Lek Sloopwerken uit Woerden een achtdaagse vakantie naar Zuid-Afrika in het vooruitzicht aan iemand die een kandidaat aandraagt voor de functie van handsloper of planner/werkbegeleider. “De enige voorwaarde is dat die persoon na een jaar nog steeds bij ons werkt”, verduidelijkt directeur Maarten Lek. “Je mag na die twaalf maanden direct op vakantie.” 

De twee vacatures staan al maanden open, maar het is nog altijd niet gelukt om ze op te vullen. Ondanks alle inzet. “We hebben advertenties geplaatst, uitzendbureaus ingeschakeld en via een intern bonussysteem geprobeerd nieuwe mensen te werven. Helaas heeft dat nog geen nieuwe collega’s opgeleverd. Voor de vacature van planner kwamen er welgeteld 0 reacties binnen.”

Mechanisch
Lek denkt dat het helpt als potentiële kandidaten weten wat hen te wachten staat. “Ja, je werkt hier met je handen. En dat is soms best zwaar, maar het gros van het sloopwerk gebeurt mechanisch. Zo hebben we misschien wel het meest geavanceerde machinepark van Nederland, met verschillende slooprobots.”

De opdrachten die Lek Sloopwerken (in binnen- en buitenland) uitvoert zijn op z’n zachts gezegd ‘uitdagend’ te noemen. Lek: “We slopen onder andere bruggen, viaducten en sluizen. En grote gebouwen van soms wel vijftig meter hoog. Daar hebben we alle equipment voor. En als we niet het juiste materiaal hebben, ontwikkelen we het zelf. Dus we zijn ook best innovatief. Daar komt bij dat we gewoon een heel leuk bedrijf zijn. Veel collega’s die hier ooit vertrokken, zijn weer terug. Dat zegt denk ik wel genoeg.”

www.lek-sloopwerken.nl

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten