• Lia Noorthoek en wethouder Arjan Noorthoek bekijken de openingsverrichting van Arjan Nihot.
• Lia Noorthoek en wethouder Arjan Noorthoek bekijken de openingsverrichting van Arjan Nihot. Foto: Foto en tekst Winny van Rij

Meubelwinkel helpt tegen armoede

Algemeen 785 keer gelezen

WOERDEN • Nat buiten maar feestelijk binnen. De opening van de nieuwe meubelwinkel aan de Leidsestraatweg 35. Een winkel waar mensen die niets of bijna niets te besteden hebben op verwijzing van instanties meubels en accessoires kunnen uitzoeken.

Het is een initiatief van Stichting Ontmoeting en Stichting De Terugwinning. De Ontmoeting ondersteunt gezinnen en de Terugwinning helpt mensen aan het werk in de eigen fietsenwerkplaats, meubelwerkplaats en kledingwinkel aan de Leidsestraatweg 215. Nu dus ook in deze meubelwinkel waar iedere inwoner uit Woerden en omgeving gewoon kan winkelen.

Zinvol
Arjan Nihot van De Terugwinning legde de bezoekers uit dat sommige meubels zo in de winkel kunnen maar dat andere meubels worden opgeknapt of zelfs gerenoveerd. “Voor die laatste vragen we dan ook wat meer geld. De opbrengsten worden weer besteed aan onze projecten en zo dragen we bij aan armoedebestrijding.”

In de winkel werken vrijwilligers die zodoende een zinvolle besteding van hun tijd hebben.” Lia Noorthoek van de Ontmoeting vertelt dat je nu geregeld auto’s met aanhangers door Woerden zult zien rijden om meubels op te halen. “Als je in de krant hebt gestaan krijg je ook meer aanbod van meubels, maar, we zijn geen dumpplaats, we hebben weinig opslag.” De organisatie zal het aanbod van meubels verder professionaliseren. “Waarschijnlijk via een website waarop je iets kunt aanbieden via een foto waardoor wij goed kunnen beoordelen of we dit nodig hebben.”

Bijzonder initiatief
Wethouder Arjan Noorthoek die zijn collega Tymon de Weger verving spreekt van een bijzonder initiatief. “Dat partijen elkaar vinden is erg mooi.” Hij liep tijdens NL Doet mee bij De Terugwinning. “Het enthousiasme ervaren van de mensen die er werken. Zien dat kinderen onder de 18 kunnen een fiets kunnen uitzoeken. Tot hun 18e zitten de reparaties erbij in zoals een kapot achterlicht maken. Het zit vaak in de kleine dingen.”

Winny van Rij

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Gasleiding geraakt bij tuinwerkzaamheden in Harmelen 112 10 uur geleden
Afbeelding
Alcoholcontrole Woerden zorgt voor ergernis 112 11 uur geleden
Afbeelding
Blouse vwo-leerling Minkema College te zien op TextielPlusFestival Algemeen 6 okt, 14:57
Afbeelding
48e editie van Oktoberfest op Exercitieveld in Woerden Algemeen 6 okt, 14:27
Afbeelding
Je eerste auto kopen? Deze 4 dingen moet je regelen advertorial 6 okt, 10:55
Afbeelding
Actieve back die wel een gokje durft te wagen Sport 6 okt, 10:42
Afbeelding
Knappe overwinning Sportlust ‘46 bij Barendrecht Sport 6 okt, 10:38
Afbeelding
‘Wapperende regenboogvlag voelt als erkenning’ Algemeen 6 okt, 10:31