<p>• De regenboogvlag.</p>

• De regenboogvlag.

(Foto: Stockfoto)

Woerden roept ondernemers op regenboogvlag te hijsen

  •   keer gelezen

WOERDEN • Woerden roept ondernemers in de gemeente op om vanaf zaterdag 9 tot en met maandag 11 oktober (Coming Out Day) de regenboogvlag te hijsen. Dit om LHBTIQ+’ers een hart onder de riem te steken als zij niet uit de kast, kunnen, willen of durven te komen. 


In de brief benadrukken burgemeester Victor Molkenboer en wethouder George Becht (economie en inclusie) dat iedereen mag zijn wie men wil zijn. En toch is het belangrijk om de regenboogvlag te hijsen. Dit omdat er anno 2021 nog steeds sprake is van uitsluiting, pesterijen, discriminatie en fysiek geweld tegen LHBTIQ+ personen. Zo krijgt 7 op de 10 transpersonen te maken met fysiek geweld en durft 2 op de 5 jongeren (tot 18 jaar) niet uit de kast te komen. Ook op de werkvloer kan nog steeds niet iedereen zichzelf zijn.

‘Wij hopen dat u als werkgever openstaat voor een ieder die voor u wilt komen werken en dat degene die voor u werkt zichzelf kan en mag zijn’, schrijven de bestuurders. ‘Als u de regenboogvlag hijst, draagt u uit dat u als werkgever/ondernemer achter LHBTIQ+ personen staat. U geeft hiermee een krachtig signaal af.’ Dat in de gemeente Woerden ieder jaar al meerdere bedrijven, scholen, clubs, verenigingen en inwoners de regenboogvlag hijsen, noemen Molkenboer en Becht een mooi gebaar. 

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten