<p>&bull; Circustent van Magic Circus strijkt neer op het Exercitieveld in Woerden.</p>

• Circustent van Magic Circus strijkt neer op het Exercitieveld in Woerden.

(Foto: Piet-Hein Out)

Magic Circus slaat haar tenten op in Woerden

  •   keer gelezen

WOERDEN • Magic Circus, het Nederlandse Stadscircus, brengt volgende week een bezoek aan Woerden. Van woensdag 13 tot en met zondag 17 oktober is in de tent op het Exercitieveld de voorstelling ØPFANG te zien. 


Het begrip Øpfang dateert uit de tijd van de Vikingen. Historisch onderzoek leert dat zij niet zomaar woestelingen waren, maar ook familiemensen. Vikingen koesterden gastvrijheid, oftewel Øpfang. Tot op de dag van vandaag is dat in woord en daad in Scandinavië terug te vinden. 

Eigentijds circusvermaak
Magic Circus is ook gastvrij en biedt met Øpfang een voorstelling vol eigentijds circusvermaak. Komische verwikkelingen, rondrazende raddraaiers, stoelenstapelaars, maanlandingen, hangvolwassenen, zoveel touwtjes dat er geen eind aan vast te knopen is en vele andere betoverende circusacts. Alles live, echt en bijna aanraakbaar.

Kaarten zijn in de voorverkoop online verkrijgbaar via www.magic-circus.nl. Het is voor bezoekers noodzakelijk om bij de entree een coronatoegangsbewijs te laten zien. Bij winkels in Woerden waar een circusposter hangt zijn kortingsbonnen (3 euro per persoon) te vinden. De voorstelling ØPFANG van het Magic Circus is mede mogelijk dankzij een financiële bijdrage van het Kickstart Cultuurfonds.

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten