• Lenie van Leeuwen, huidig fractievoorzitter van LijstvanderDoes.
• Lenie van Leeuwen, huidig fractievoorzitter van LijstvanderDoes. (Foto: aangeleverd)

LijstvanderDoes gaat met Lenie van Leeuwen als lijsttrekker de verkiezingen in

  •   keer gelezen

WOERDEN • Lenie van Leeuwen voert de lijst van LijstvanderDoes aan in Woerden tijdens de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. Zij is dinsdag tijdens de algemene ledenvergadering van de lokale partij gekozen als lijsttrekker.     


Van Leeuwen zit sinds september 2017 in de raad van Woerden, eerst als fractie-assistent, sinds maart 2018 als raadslid en sinds januari van dit jaar als fractievoorzitter van LijstvanderDoes. Jaap van der Does wilde het vanaf januari van dit jaar wat rustiger aan gaan doen. LijstvanderDoes is de grootste lokale partij en heeft zes zetels in de raad. Daarmee is het de tweede partij van Woerden. 

Verkiezingsprogramma
Tijdens de vergadering is tevens het verkiezingsprogramma met de leden besproken. Dat is bijna gereed voor publicatie. Enkele speerpunten zijn: zorg dichtbij voor iedereen, ook buiten kantooruren en in het weekend; betaalbare woningen voor iedereen, te beginnen bij de eigen inwoners en goede randwegen in West en Oost Woerden, voor een betere doorstroming van het verkeer. Een ander opvallend punt in het programma is de wens om van Woerden de ‘bijenhoofdstad’ van het Groene Hart te maken. Daarvoor is het nodig om meer aandacht te schenken aan bermen in de gemeente.

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten