• Roeivereniging De Krom hield zaterdag een nachtelijke vaartocht door de binnenstad van Woerden.
• Roeivereniging De Krom hield zaterdag een nachtelijke vaartocht door de binnenstad van Woerden. (Foto: aangeleverd)

Woerdense roeivereniging houdt nachtelijke tocht over de Rijn

  •   keer gelezen

WOERDEN • De Woerdense roeivereniging De Krom heeft haar dertigjarig bestaan zaterdag gevierd met een nachtelijke tocht over de Rijn en de singels. 


Bij het invallen van de duisternis voeren zo’n vijftig leden in boten - met een totale lengte van 150 meter - over het water naar de Rozenbrug waar een groepsfoto werd gemaakt. Bij de Mandelabrug kreeg elke boot een mandje met lekkers, dat vanaf de brug met een touw omlaag werd gelaten. Het keerpunt was aan de Stationsweg. Terug bij de club was er nog een gezellig samenzijn met glühwein en chocolademelk met slagroom. 

Pubquiz
De Krom organiseerde door het jaar heen allerlei evenementen rond het jubileum. Zo was er dit voorjaar via Zoom een pubquiz, met vragen over roeien, roeiboten, waterverkeersregels en nog veel meer. De borrel moesten deelnemers in de eigen huiskamers inschenken, maar de lol was er niet minder om.

In augustus was er een grote tocht over de Rijn, de singels en de Dubbele Wiericke die werd afgesloten met een barbecue. In september kregen leden, oud-leden en enkele genodigden een receptie aangeboden. Wethouder Arjan Noorthoek (sport) kwam nog langs om de vereniging te feliciteren.

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten