<p>&bull; Kinderen van groep 5 van basisschool de Franciscus met het boekje &#39;Sjors, ontdek je talent!&#39;.</p>

• Kinderen van groep 5 van basisschool de Franciscus met het boekje 'Sjors, ontdek je talent!'.

(Foto: Alex de Kuijper)

‘Sjors, ontdek je talent! voor vierde keer in de gemeente Woerden

  •   keer gelezen

WOERDEN • Wethouder Arjan Noorthoek kwam maandagochtend langs op basisschool de Franciscus in Woerden voor de presentatie van het boekje ‘Sjors, ontdek je talent!’. In dit boekje staan sportieve, creatieve, natuurlijke en technische activiteiten en workshops waaraan leerlingen kunnen deelnemen. 


Sjors, ontdek je talent! is al jarenlang een succesvol sport- en cultuurstimuleringsprogramma in het Woerdense basisonderwijs. In dit project, dat wordt gefinancierd door de gemeente en het VSB Fonds Woerden, werken het Beweegteam en de basisscholen in de gemeente samen met het KUVO, Het Klooster, sportverenigingen en veel andere aanbieders. Samen geven zij alle basisschoolleerlingen de kans om laagdrempelig hun interesses en talenten te ontdekken. Dit kan heel vaak gratis of tegen een kleine vergoeding. 

Het activiteitenaanbod is opgenomen in het kleurrijke Sjors-boekje en in de Sjors-app. Noorthoek reikte tijdens de bijeenkomst op de Franciscus het allereerste exemplaar uit aan de winnares van de tekenwedstrijd: Liz, uit groep 5. De tekening van Liz is gebruikt voor de voorkant van de ruim 5.000 boekjes. 

Snorkelen
De kinderen hebben de keuze uit allerlei activiteiten bij ruim zestig verschillende aanbieders, zoals: hockey, honkbal, free runnen, kleutergym, korfbal, majorette, snorkelen, taekwondo, (tafel)tennis, volleybal, yoga, atletiek, waterpolo, maar ook muziek maken, graffiti, glasmozaïeken, houtbewerken, kinderwetenschap, koken, mode, musical, programmeren van een mini-robot, schaken, sleutelen aan brommers, circus, Engels, DJ-en, tekenen, schilderen en nog veel meer.

Kinderen kunnen zich vanaf woensdag 13 oktober om 15.00 uur inschrijven voor zoveel activiteiten als zij zelf willen. Het inschrijven gebeurt via de website www.sjorsinwoerden.nl of via de Sjors-app. Inschrijven kan het hele schooljaar door. Het actuele aanbod is altijd online te vinden. 

Nieuw dit jaar is dat kinderen in de herfstvakantie op maandag 18 oktober tussen 10.00 en 14.00 uur gratis kunnen kennismaken met een deel van het technische aanbod uit het nieuwe Sjorsaanbod. De TechnoHUB Woerden gooit hiervoor haar deuren open. Aanmelden is niet nodig. Kinderen kunnen gedurende de dag zo binnenlopen op Industrieweg 2b in Woerden en meedoen.

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten