<p>• Burgemeester Victor Molkenboer en wethouder George Bech (inclusie) hijsen de Progress Pride vlag.</p>

• Burgemeester Victor Molkenboer en wethouder George Bech (inclusie) hijsen de Progress Pride vlag.

(Foto: Paul van den Dungen)

Coming Out dag in Woerden gevierd met hijsen Progress Pride vlag

  •   keer gelezen

WOERDEN • Met het hijsen van de Progress Pride vlag in het Westdampark is maandag in Woerden Coming Out Dag gevierd.


Op de dag wordt stilgestaan bij het moment dat een lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender of intersekse persoon (lhbti+) openlijk uit de kast komt. Maar de dag is tevens bedoeld om personen een hart onder de riem te steken als zij juist niet uit de kast kunnen, willen of durven te komen. 

Drie keer
In Woerden hesen burgemeester Victor Molkenboer en wethouder George Becht (inclusie) de Progress Pride vlag. Het college besloot onlangs om deze vlag voortaan drie keer per jaar te laten wapperen: tijdens IDAHOT, op Roze Zaterdag en op Coming Out dag. Dit om te benadrukken datje in Woerden kunt zijn wie je bent.

Coming Out Dag valt in de regenboogweek die zondag is begonnen. Aan de week is het thema ‘Open Hartig’ geplakt. Er vinden in Woerden diverse activiteiten plaats, waaronder een dansfeest, pubquiz en kerkdienst. 

De Tour d’Amour, een voorstelling waarbij roze ouderen vertellen over hun ervaringen, gaat om organisatorische omstandigheden woensdag niet door. Coming Out Woerden hoopt de deze activiteit op een later moment in te halen. 

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten