• De supermarkt van Aldi verdwijnt mogelijk uit het Staatsliedenkwartier in Woerden.
• De supermarkt van Aldi verdwijnt mogelijk uit het Staatsliedenkwartier in Woerden. (Stockfoto)

Vrees voor vertrek Aldi uit Staatsliedenkwartier: ‘Wijk kan niet zonder supermarkt’

  •   keer gelezen

WOERDEN • De ChristenUnie-SGP en het CDA in Woerden maken zich zorgen over het verdwijnen van de Aldi uit het Staatsliedenkwartier. Dat is niet goed voor het voorzieningenniveau in de wijk.  


Het vertrek van de supermarkt staat vermeld in de detailhandelstructuurvisie die in concept aan de gemeenteraad is gepresenteerd. Door de enigszins geïsoleerde ligging van het Staatsliedenkwartier (door spoorweg en water) is de aanwezigheid van een boodschappenvoorziening gewenst. 

“Een wijk als het Staatsliedenkwartier met ruim 4.200 inwoners kan niet zonder een supermarkt”, meent Eric de Jonge van de ChristenUnie-SGP. “Het is voor de inwoners van deze wijk belangrijk dat zij op korte loopafstand een boodschap kunnen doen. Dat geldt zeker voor de ouderen in de wijk. De gemeente wil dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. Dan zijn er wel goede winkels en supermarkten in de buurt nodig.”

Noodzakelijk iets
Zijn collega-raadslid Rumo van Aalst (CDA) is het daarmee eens. “Wij zien het behoud van een supermarkt niet als een wens, maar als een noodzakelijk iets. De leefbaarheid van de wijk staat op het spel. Een supermarkt heeft immers een belangrijk rol als het gaat om de sociale contacten in de wijk. En daarom vragen wij van het college om zich maximaal in te spannen om een supermarkt voor de inwoners van het Staatsliedenkwartier te behouden.”

Mocht de Aldi vertrekken dan is het volgens de twee raadsleden belangrijk dat er snel een nieuwe supermarkt voor in de plaats komt. “Wij zien het kopen van het vastgoed als een mogelijkheid om de ontwikkeling in eigen hand te houden”, aldus van Aalst. 

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten