• De jury in 2020 bezig met het proeven van alle inzendingen.
• De jury in 2020 bezig met het proeven van alle inzendingen. (Foto: aangeleverd)

Tweede editie Woerdense Snert Verkiezing

  •   keer gelezen

WOERDEN • Wie maakt de lekkerste snert van Woerden? Op die vraag komt op maandag 25 oktober een antwoord tijdens de tweede editie van de Snert Verkiezing.


Er zijn dit jaar twee categorieën: traditionele snert en eigenwijze snert. In die laatste categorie gaat het om erwtensoep met een twist, legt Patricia van Hall van Stadshart Woerden uit. “Je moet dan denken aan een vegetarische variant of een erwtensoep met allerlei verrassende ingrediënten. Dus een lekker bakje snert, maar net even anders.” 

Succes
De eerste Snert Verkiezing bleek vorig jaar een groot succes. Er kwamen tussen de dertig en veertig inzendingen binnen. Van Hall hoopt dat deze keer nóg meer kookfanaten de keuken induiken om een lekkere pan erwtensoep te bereiden.

Om mee te doen aan de wedstrijd kunnen deelnemers bij Buro Fudge of bij Keurslager van Kesteren een aanmeldformulier en een bakje ophalen. De soep moet maandag 25 oktober vóór 16.00 uur worden ingeleverd. 

Een jury gaat vervolgens bij Brownies&DownieS alle soepen proeven, om een winnaar te kiezen. Die zal zijn of haar recept prijs moeten geven. Van Hall: “Het lijkt ons leuk om overeen paar jaar een boekje uit te brengen met alle winnende recepten.” 

‘Snertmenu’
Wie niet mee wil doen maar de Snert Verkiezing als gast wil bijwonen, kan een plek reserveren bij Brownies&DownieS. Daar kunnen zij genieten van een heerlijk ‘snertmenu’ (inclusief drankje) en ondertussen toeschouwen hoe de jury de lekkerste erwtensoep kroont tot snert-winnaar. Meer informatie is te vinden op de website van Stadshart Woerden.

De snertverkiezing is één van de activiteiten tijdens de Snertweek. Als alternatief voor de Koeiemart (die dit jaar niet doorgaat) is er van maandag 25 tot en met zondag 31 oktober van alles te doen in Woerden. Zo staan er op woensdag bij winkeliers kraampjes voor de deur, gevuld met ‘loeigoeie’ koopjes. ’s Middags is er om 15.00 uur en een snertmiddag in Het Klooster. Op vrijdagavond start om 19.00 uur in de Rijnstraat de koetjes & kalfjesparade: een lampionnenoptocht speciaal voor kinderen. Zij kunnen ook meedoen aan koeiejacht in de binnenstad. 

www.stadshartwoerden.nl/snertweek-2021

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten