<p>&bull; Kinderen op de trapeze tijdens het eindoptreden.&nbsp;</p>

• Kinderen op de trapeze tijdens het eindoptreden. 

(Foto: Alex de Kuijper)

Kinderen Schilderskwartier verzorgen circusvoorstelling

  •   keer gelezen

WOERDEN • Koorddansen, op een bal lopen en jongleren. Ruim twintig kinderen van 7 tot en met 12 jaar oud uit het Schilderskwartier in Woerden leerden de afgelopen weken allerlei circusacts die zij maandag in een echte circustent aan een groot publiek mochten vertonen. 


Er was ook ‘hoog bezoek’, want wethouder George Becht kwam een kijkje nemen. Hij en de andere bezoekers zagen de kinderen onder andere in een trapeze (foto) hangen, iets dat ze geleerd hadden tijdens de circuslessen die de Speelkaravaan van Jantje Beton de afgelopen vijf weken aanbood. Dit in samenwerking met Circus Snor en Beweegteam Woerden.          

Zelfvertrouwen
De Speelkaravaan is een door Jantje Beton ontwikkeld landelijk project om kinderen speelactiviteiten in hun buurt aan te bieden, kinderen iets nieuws te laten beleven, hun talenten te laten ontwikkelen en zelfvertrouwen te geven. De circuslessen waren speciaal voor de kinderen die bij de Speelgarage aan de Hobbemastraat komen, maar ook voor andere buurtkinderen. De lessen en het eindoptreden werden begeleid door ervaren circusprofessionals van Circus Snor. 

Jantje Beton zet zich sinds 1968 samen met kinderen en jongeren in voor meer en uitdagender speelruimte en meer speelkansen. Jaarlijks doen ruim 350.000 kinderen mee aan de activiteiten en projecten van Jantje Beton. Zij willen bereiken dat álle kinderen en jongeren in Nederland dagelijks kunnen spelen en bewegen. Kinderen moeten steeds meer en spelen steeds minder, terwijl spelen het belangrijkste én het leukste onderdeel is van een gezond leven. Kinderen die eveneens circuslessen van Circus Snor willen volgen, kunnen kijken in het Sjors boekje dat deze week is uitgedeeld op alle basisscholen in de gemeente Woerden. Aanmelden kan via onderstaande website.

www.sjorsinwoerden.nl

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten