• Zaterdag hangen er weer waslijnen vol bh's tijdens Hits & Tits.
• Zaterdag hangen er weer waslijnen vol bh's tijdens Hits & Tits. (Foto: aangeleverd)

Eindelijk weer Hits & Tits in Woerden

  •   keer gelezen

WOERDEN • Liefst anderhalf jaar moesten de liefhebbers erop wachten, maar op zaterdag 16 oktober is er bij Plein 7 in Woerden een nieuwe editie van Hits & Tits.


“Niet alleen bezoekers, maar ook wij kijken er enorm naar uit”, vertelt Mirte Damen die op de avond als Glamourgirl achter de draaitafel staat. Hits & Tits staat bekend als het feestje waar ‘dingen met een dikke knipoog’ gebeuren. Dat zal deze keer niet anders zijn. Zo hangen er weer waslijnen vol bh’s in de zaal. “Op ieder feestje trekken bezoekers er al gauw een stuk of dertig, veertig van de lijn. Dat is niet erg, maar om dan weer nieuwe bh’s te kopen gaat wat ver. Dus als iemand nog oude bh’s heeft liggen, geef die dan af bij Plein 7. Wij worden daar heel blij van.” 

De Hits & Tits retro dansfeestjes worden al sinds 2018 gehouden. Het initiatief kwam van drie buurvrouwen (Kirsten Veltkamp, Jessica Rateland en Mirte Damen) die in restaurant & bar Bistronoom een feestje ‘voor iedereen’ organiseerden. Damen: “Wij zijn nooit van het hokjesdenken geweest. Het maakt niet uit wie je bent, je mag er zijn. Heb respect voor elkaar, heb het vooral leuk met elkaar en dans met een glimlach.”

Zusterfeestje
De feestje bleek een schot in de roos en al snel volgden er meer feestjes, zoals het speciale Disko(e). Er werd ook een zusterfeestje gedaan met de naam House & Tits. Daar kwamen veel bekende dj’s langs waaronder DJ Roog, Jean en Erick E. Dat het ruim anderhalf jaar niet mogelijk was om een retrofeestjes te houden was flink balen. Toch zat Damen en Rateland beslist niet stil. Zo maakten zij al veel films waaronder de korte Koeiemartfilm, Sinterklaasfilm en Kerstfilm. En organiseren zij ook Pracht op de Gracht, het evenement waarbij dj’s en muzikanten vanaf een boot al varend door de Woerdense binnenstad inwoners - onaangekondigd - verrasten met muziek. Dit om te voorkomen dat het te druk werd langs de kant. “We hebben zelfs Gerard Ekdom weten te strikken om hier in Woerden te komen draaien, dat was echt te gek.” 

Dat er nu weer ouderwets gefuifd kan worden, vindt ze te gek. “Ik denk dat heel veel mensen na zo’n lange tijd graag weer ‘ns los willen gaan.” Dat de dansvloer vol stroomt tijdens Hits & Tits staat wel vast. Glamourgirl draait eclectische discomuziek met een vleugje retro. En hits uit de jaren ‘90 en ‘00. De Woerdense DJ Iano houdt van dance classics, van die tijdloze krakers waarop niemand stil kan blijven staan.

Hits & Tits begint 20.00 uur. Kaarten (21+) verkrijgbaar via: www.eventbrite.nl/e/tickets-hits-tits-183761955957

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten