• De lichtgevende stick.
• De lichtgevende stick. (Foto: Thuishuis Woerden)

Stick om eenzaamheid onder Woerdense ouderen tegen te gaan

  •   keer gelezen

WOERDEN • Met een lichtgevende stick gaat Stichting Thuishuis Woerden geld ophalen om deze winter diverse activiteiten te bekostigen die zijn bedoeld voor eenzame ouderen.   


Wie meedoet aan de actie krijgt ergens in november de stick door de bus, met een adres waar deze naartoe moet. “Deelnemers hebben dan drie dagen de tijd om een rondje te wandelen of hard te lopen”, schrijft Lotte Ruyten van Thuishuis Woerden. “Dat kan het wekelijkse rondje zijn wat ze toch al hardlopen, de kinderen een keer lopend naar school brengen, het rondje met de hond of een fijne boswandeling.”  

Tikkie
Als mensen klaar zijn, gooien ze de stick bij de volgende door de bus en geven ze het aantal gelopen kilometers door aan de stichting. “Vervolgens krijgen ze een Tikkie ter grootte van het aantal afgelegde kilometers”, legt Ruyten uit. “Dus 5 kilometer is een donatie van 5 euro. Zo hopen we meerdere dingen te bereiken. Mensen blijven lekker in beweging, komen in contact met elkaar bij het doorgeven van de stick en het levert geld op zodat we onze activiteiten voor de ouderen kunnen betalen.”

Wie mee wil doen kan een WhatsApp-berichtje (met naam en adres) sturen naar: 06-42114404. Naar dit nummer kan na drie dagen tevens het aantal gelopen kilometers worden geappt. Wie een leuke selfie maakt met de stick, belandt op de ‘wall of fame’ die de stichting maakt.

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten