<p>&bull; Vanaf 15 november kunnen bezoekers van Woerden ruim twee maanden lang in de parkeergarages het eerste uur gratis hun auto kwijt. &nbsp;</p>

• Vanaf 15 november kunnen bezoekers van Woerden ruim twee maanden lang in de parkeergarages het eerste uur gratis hun auto kwijt.  

(Foto: Floris Bakker)

Eerste uur gratis parkeren kost Woerden 80.000 euro

  •   keer gelezen

WOERDEN • Zo’n 80.000 euro loopt de gemeente Woerden aan inkomsten mis door de de proef met het gratis parkeren in de parkeergarages. 


Bezoekers kunnen tussen 15 november en 31 januari 2022 het eerste uur gratis hun auto kwijt in de parkeergarages Castellum en Defensie-eiland. Het gaat om een proef, bedoeld om Woerden als winkelstad weer een beetje op de kaart te zetten. Door de parkeerperikelen van de afgelopen maanden liep het imago van de stad een flinke deuk op. Parkeren in Woerden zou te duur zijn. Reden voor de gemeenteraad om in te stemmen met de proef.  

Meeropbrengsten
Door de proef nemen de parkeeropbrengsten echter met 80.000 euro af. Het gaat om 50.000 euro voor dit jaar en 30.000 euro in het jaar 2022. ‘Deze bedragen zijn afgeleid van de historische opbrengsten van de garages’, zo staat in een raadsinformatiebrief. ‘Eventuele meeropbrengsten door meer bezoekers, die langer dan een uur in de garage blijven staan, zijn op voorhand niet in te schatten’.

Voor de mindere opbrengsten is (nog) geen dekking gevonden in de begroting van de gemeente. 

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten