• Hans ter Steege en wethouder Arjan Noorthoek ondertekenden vrijdag een intentieovereenkomst. Dit voor een onderzoek naar woningbouw op de locatie Watermolenlaan 1.
• Hans ter Steege en wethouder Arjan Noorthoek ondertekenden vrijdag een intentieovereenkomst. Dit voor een onderzoek naar woningbouw op de locatie Watermolenlaan 1. Foto: Alex de Kuijper

Onderzoek naar woningbouw op locatie Watermolenlaan 1

Algemeen 444 keer gelezen

WOERDEN • Er komt opnieuw een onderzoek naar de mogelijkheden om een kantoorpand op de te ontwikkelen woonwijk Nieuw-Middelland in Woerden te vervangen door woningen. Dit keer gaat het om het pand aan de Watermolenlaan 1. Wethouder Arjan Noorthoek en Hans ter Steege, algemeen directeur van bouw- en vastgoedbedrijf Ter Steege, hebben daartoe vrijdag een intentieovereenkomst getekend.   

Ter Steege is sinds enkele maanden eigenaar van Watermolenlaan 1. Naar verwachting komt het kantoorgebouw in de loop van 2025 vrij. Ter Steege wil het pand hierna slopen en op de locatie appartementen en eengezinswoningen bouwen. Een eerste verkenning gaat uit van circa 130 woningen. Naast 20 procent sociale huur en 15 procent middeldure huur, is het ook de bedoeling dat hier diverse koopwoningen komen. “We hebben in onze verkenning goed gezocht naar de schaal en maat van Woerden en willen met het programma dat we voor ogen hebben een aanvulling voor de stad en Nieuw-Middelland realiseren”, verklaart algemeen directeur Hans ter Steege. “We vinden het belangrijk dat er plek is voor een brede doelgroep.”

Welkom
Wethouder Arjan Noorthoek is blij met het initiatief. “De wachtlijsten voor sociale huur en middeldure huur zijn lang, ook zoeken veel mensen een koopwoning. Dit plan is dan ook bijzonder welkom. Woningbouw op deze locatie is weer een mooie stap op weg naar een gemengd stedelijk woongebied in Nieuw-Middelland.”

Het pand aan de Watermolenlaan bevindt zich in het campusgedeelte van Nieuw-Middelland. Hier komen de woningen in een parkachtige, groene omgeving te staan. De Watermolenlaan en Zaagmolenlaan worden op termijn autoluw ingericht en parkeren vindt buiten het zicht plaats. Architectenbureau SVP is verantwoordelijk voor het ontwerp van het plan. Ter Steege heeft Red-O betrokken bij de verdere ontwikkeling.

Stedelijk woongebied
Nieuw-Middelland wordt de komende jaren omgevormd van een bedrijventerrein tot een gemengd stedelijk woongebied, met ruimte voor zo’n 1.800 tot 2.400 woningen. Inmiddels zijn er voor diverse kantoorpanden in dit gebied woningbouwplannen in de maak of in uitvoering. Het verst gevorderd zijn de plannen voor 265 appartementen op de locatie van het voormalige FNV-kantoor aan de Houttuinlaan. Hier is de bouw inmiddels gestart. Binnenkort wordt ook het kantoorpand Zaagmolenlaan 12 gesloopt, waarna de bouw van 72 appartementen kan beginnen. Verder vindt er een onderzoek plaats naar woningbouw op De Bleek 1. Al deze ontwikkelingen zijn terug te vinden op de website www.nieuw-middelland.nl.

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Het COA en de gemeente gaan onderzoeken of het oude kantoor van Campina dienst kan doen als asielzoekerscentrum.
Raad Woerden stemt in met onderzoek naar mogelijkheden asielzoekerscentrum Nieuws 13 uur geleden
• Bij ijssalon Luciano trakteerde een chansonnier voorbijgangers op Franse liedjes.
Woerdense binnenstad in Franse sferen Nieuws 17 apr, 16:26
• Het werk Femme Tunisienne van Louis Favre uit 1929.
Werk van Franse kunstschilder Louis Favre in Stadsmuseum Woerden Nieuws 17 apr, 14:50
• Het voormalige kantoorgebouw van Campina aan de Bleek in Woerden.
Vraag om noodopvang in Woerden; college 'overvallen' door verzoek COA Nieuws 17 apr, 14:31
• Cees en Abram Meijers bekijken de houten modellen van de huidige en vorige kerk.
'Kamerik veel ouder dan we eerder dachten' Nieuws 17 apr, 14:28
• Startpunt van de Drakenbootrace is de Parijse brug.
Drakenbootrace: roeien op de Woerdense Singel Nieuws 17 apr, 14:21
• Het team die de kledingbeurs mogelijk maakte, met rechts op de foto Janneke van Vliet.
Kledingbeurs in Woerdense Johan Frisoschool voor dames met een kleine beurs Nieuws 17 apr, 14:16
• Spelen in een hooiberg tijdens De Boer Op'.
Mooie weer zorgt voor veel bezoekers 'De Boer Op' Nieuws 15 apr, 16:05