<p>&bull; De stoet met Sinterklaas kwam door de Voorstraat in Woerden.&nbsp;</p>

• De stoet met Sinterklaas kwam door de Voorstraat in Woerden. 

(Foto: Thomas Sohilait)

Sinterklaas maakt in Jeep rondje door Woerden

  •   keer gelezen

WOERDEN • Terwijl het feest in veel andere steden werd afgeblazen, is Sinterklaas zaterdagmiddag 'gewoon' aangekomen in Woerden. 


Een officiële intocht was het niet, maar dat weerhield de Sint er niet van om samen met zijn Pieten de hoofdstad van het Groene Hart te bezoeken. Vanuit een blauwe Jeep zwaaide hij naar alle kinderen langs de route. Zijn Pieten volgden in een paardentram erachter. Na de rit door de binnenstad reed de stoet richting Molenvliet en Tournoysveld. Door de onverwachte drukte was men gedwongen om van de route af te wijken.  

Pietenfestijn
Het Consulaat van Sinterklaas heeft de komende weken nog een aantal activiteiten* op het programma staan. Zo kunnen kinderen op zaterdag 20 november meedoen aan de Pieten- doe- dag die van 13.00 tot 16.00 uur in het stadshart wordt georganiseerd. In de Voorstraat en Rijnstraat is het deze dag één groot Pietenfestijn. Ook de stagepieten zijn er dit jaar bij, want zij moeten hun pietendiploma halen door allerlei spellen met succes te voltooien. De kinderen mogen de stagepieten hierbij komen helpen. De start van de Pieten- doe- dag is in de Kruisstraat.

Aan het eind van de middag zijn de kinderen welkom om met Sinterklaas en zijn Pieten boekjes te lezen tijdens de Voorleesavond in de bibliotheek. Die is van 17.00 tot 18.00 uur. In verband met de beperkte bezoekerscapaciteit was er dit jaar een (gratis) ticketverkoop om aanwezig te mogen zijn. De Voorleesavond is op dit moment uitverkocht.

Audiëntie
Het Sinterklaasseizoen wordt afgesloten met de Audiëntie op 27 november met een grote vossen(pieten)jacht van 13.00 tot 16.00 uur. Het startpunt is ter hoogte van de Kruisstraat (tegenover Luciano). Sinterklaas is er ook bij.

De jaarlijkse kleurwedstrijd is ook weer van start gegaan. Dit jaar zijn er leuke prijsjes te winnen welke worden gedoneerd door speelgoedwinkel Blik op Hout. De kleurplaat is op te halen bij diverse winkels in het stadshart en te downloaden vanaf de website van het Consulaat van Sinterklaas. 

* De activiteiten op zaterdag 20 en 27 november worden georganiseerd mits er nieuwe coronamaatregelen worden doorgevoerd die dit onmogelijk maken. 

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten