Logo woerdensecourant.nl


Marco van de Geer: "Je moet goed kunnen improviseren." (Foto: Paul van den Dungen)
Marco van de Geer: "Je moet goed kunnen improviseren." (Foto: Paul van den Dungen) (Foto: Paul van den Dungen)

Woerden doet goed mee met party DJ's

Op 29 november worden de winnaars bekendgemaakt van de Party Awards voor de beste party DJ's en -zangers. Onder de genomineerden zijn vier Woerdenaren. Wat doen party DJ's precies? Dat vroegen we de Kamerikse 'Party-DJ Marco'.

WOERDEN – In de categorie Opkomende party DJ zijn DJ Ed Eagle (Woerden) en DJ Coco (Harmelen) kanshebbers. In de categorie Populairste feestartiest verdedigt feestzanger Marco Kraats de Woerdense eer. Party-DJ Marco (Marco van de Geer) kan de 'Populairste party DJ van Nederland' worden. Liefhebbers kunnen op partyawards.nl stemmen op hun favorieten. Een party DJ is iets anders dan een reguliere DJ, legt Marco (36) uit. "Doorgaans draait een party DJ verschillende muziekstijlen, niet alleen dance. Korte stukjes van nummers worden aan elkaar gemixt. Heel belangrijk is dat de DJ via de microfoon het publiek opzweept. Hij moet de energie van de avond goed aanvoelen en het publiek meenemen in een achtbaan van stemmingen. Deze stijl van DJ'en is gebaseerd op de après-ski."

Ook rock

'Van Strauss tot house' is een bekende term binnen het
genre, die aangeeft hoe breed het muzikale spectrum is. "Bij mij zou je kunnen zeggen: 'van de Zangeres Zonder naam tot hardstyle'. Vanaf mijn veertiende sta ik achter de draaitafels, na een tijdje koos ik voor deze stijl in plaats van alleen house of allround. Soms draai ik voor of na een rockband. Dan heet ik niet Party-DJ Marco en draai ik natuurlijk veel rock." Elk publiek is anders, dus moet je goed kunnen improviseren. "Het komt vooral aan op spontaan keuzes maken. Volgens collega's kan ik me door mijn lange ervaring goed inleven in het publiek. Dat kan mijn nominatie voor een Party Award verklaren."

Professionals

Vorig jaar werd Van de Geer in zijn categorie elfde. "Ook nu is de concurrentie groot. Voor mij is DJ'en een hobby, veel genomineerden zijn profs en jongens waar ik vroeger tegenop keek. De meesten komen van onder de grote rivieren, waar het carnaval zoveel populairder is dan hier. Dus doet Woerden het lang niet slecht met vier genomineerden. Superleuk vind ik dat Marco Kraats daar ook bij zit: met hem heb ik al eens opgetreden. Ook de andere Woerdense DJ's zijn leuke gasten." Of Marco straks wint of niet: hij vindt het goed zoals het nu gaat, en gaat daar lekker mee door. "Dus bereid ik me de komende tijd voor op carnaval en het après-ski seizoen. Ik moet heel wat nieuwe plaatjes afluisteren. En – ja – daarbij houd ik zeker goed rekening met de buren!"

Tekst & foto door Roy Visscher

Meer berichten

Shopbox