Foto: Niroworld

‘Woerdense ondernemers verdienen juist nu steun in de rug’

  •   keer gelezen

WOERDEN • CDA Woerden dient tijdens de raadsvergadering van aankomende donderdag een motie in die is bedoeld om ondernemers een handje te helpen. Het verzoek is om soepel om te gaan met aanvragen voor tijdelijke vergunningen.


De aangescherpte coronamaatregelen hebben grote gevolgen voor ondernemers. Zo noemt CDA-raadslid Marco Hollemans de terugkeer van de 1,5 meter samenleving ‘een klap in het gezicht’ voor met name kleine ondernemers in de detailhandel. En dat zo kort voor de feestdagen. “Hoe krijg je nog zoveel mogelijk klanten je winkel in? Het passen en meten is weer aan de orde van de dag. Gelukkig kennen wij de Woerdense ondernemers als gedreven en creatieve mensen.” 

Steun in rug
Die positieve houding verdient volgens het CDA een steun in de rug. De motie die de partij in wil dienen, vraagt van burgemeester en wethouders om ruimhartig om te gaan met verzoeken voor tijdelijke ontheffingsvergunningen of evenementenvergunningen. Hollemans: “Laten we proberen te voorkomen dat allerlei regels en indieningstermijnen uit onder andere de algemene plaatselijke verordening spontane en creatieve ideeën in de kiem smoren.”

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten