<p>&bull; Stadsmuseum Woerden.</p>

• Stadsmuseum Woerden.

‘Verbeter veiligheid van entree Stadsmuseum Woerden’

  •   keer gelezen

WOERDEN • De entree van Stadsmuseum Woerden is onveilig. Dat stelt een inwoner van Zwolle in een brief aan het Woerdense gemeentebestuur.


De zus van de briefschrijver wilde op 13 juli het museum binnengaan, maar viel op de stoep. Zij brak daarbij haar bekken en haar schouder. Medewerksters van het museum stonden haar liefdevol bij, totdat na een klein half uur de ambulance haar op kwam halen. 

Prothese
De vrouw moest uiteindelijk twee operaties ondergaan en kreeg een heupprothese en een prothese in haar schouder. ‘Al met al heeft ze in totaal tachtig dagen in ziekenhuis en zorghotel doorgebracht alvorens ze naar huis kon’, zo staat in de brief.

Ze is nog altijd niet volledig hersteld. Zo heeft ze thuiszorg nodig die haar helpt bij het aan- en uitkleden en douchen en haalt haar vriend boodschappen voor haar in huis. ‘Ze krijgt de kwaliteit van haar leven van voor het ongeluk niet meer terug; ze is opeens een oud vrouwtje geworden achter de rollator.’ 

Claim
De briefschrijver stelde - samen met zijn zus - het Stadsmuseum Woerden aansprakelijk voor het ongeval. De ingediende claim werd uiteindelijk afgewezen. Dit omdat de trap aan de geldende bouwvoorschriften zou voldoen.

Om ongelukken in de toekomst te voorkomen, roept de briefschrijver het gemeentebestuur nu op de veiligheid van de entree te verbeteren. Vertrouwen dat het museum dit zelf gaat doen is er niet. ‘Volgens de manager van het museum is het gebouw een monument en mag er helemaal niets. Ik betwijfel dat zeer. Als de veiligheid van personen in het geding is dan moet je creatief kunnen zijn. Ik hoop met deze brief voor anderen de ellende te voorkomen die mijn zus is overkomen.’

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten