• De dames van VTC Woerden peppen elkaar op na een score.
• De dames van VTC Woerden peppen elkaar op na een score. Foto: VTC Woerden

Dames VTC Woerden pakken punt tegen sterk Dinto

Sport 244 keer gelezen

WOERDEN • De dames van Quadrant Bouw VTC Woerden verloren zaterdag thuis met 1-3 van Bejo/Dinto uit Warmenhuizen.

Hoewel er geen publiek aanwezig mocht zijn op de tribunes, zat de sfeer er goed in bij VTC Woerden. De thuisploeg maakte in de eerste set dan ook een vliegende start. Dankzij de hoge servicedruk stonden de dames uit Woerden al snel 8-1 voor. Ondanks dat Dinto dames 1 goed terug wist te komen, hield VTC Woerden controle over het spel. Mede door een succesvolle dubbele wissel op een stand van 20-19 won de thuisploeg de eerste set met 25-21.

Achterstand
In de tweede set nam Dinto meer initiatief. De dames van Quadrant Bouw VTC Woerden kwamen hierdoor op een achterstand van 2-7. Hoewel er hard gewerkt werd door de thuisploeg bleven zij vrijwel de gehele set tegen een achterstand van vier à vijf punten aankijken. Ditmaal kon de dubbele wissel aan de kant van Woerden niet het verschil maken en ging de set met 19-25 naar Dinto.

De derde set ging in het begin gelijk op, maar door slim spel kon Dinto toch uitlopen naar 4-10. Na een time-out van VTC Woerden op diezelfde stand wisten de Woerdenaren terug te komen tot 9-11. Het vertrouwen en het harde werken keerde terug, waardoor VTC Woerden dit keer beter bij kon blijven gedurende de set. Het harde werken werd echter niet beloond met setwinst. De set werd met 22-25 gewonnen door Dinto.

Maat te groot
In de vierde set waren de dames van VTC erop gebrand nog een set van de kampioenskandidaat uit Warmenhuizen af te pakken. Echter bleek Dinto in deze set echt een maat te groot. Het block en de verdediging van VTC Woerden dames 1 waren niet opgewassen tegen de aanvalskracht van Dinto. VTC verloor de set met 13-25.

Komende zaterdag staat er geen wedstrijd op het programma voor de dames van Quadrant Bouw VTC Woerden. Zaterdag 4 december zullen zij de strijd om punten hervatten in een uitwedstrijd tegen USV Protos dames 1.