• Opstelling van Stadskabouter Steegje voor de vernieling.
• Opstelling van Stadskabouter Steegje voor de vernieling. (Foto: aangeleverd)

Opstelling Stadskabouter Steegje in Woerden van de muur getrapt

  •   keer gelezen

WOERDEN • Negen stadskabouters telt Woerden inmiddels. Daarmee kan de stad zich onderhand de kabouterhoofdstad van Nederland noemen. Jongelui vonden het echter nodig om één van de opstellingen (die vlakbij de winkel Blik op Hout is te vinden) te vernielen. Dit tot verdriet van de eigenaresse. Die schreef anoniem onderstaand verhaal, geschreven vanuit Stadskabouter Steegje. 


Waarom?

Toen Stadskabouter Steegje vorige week maandag achter in haar huisje bezig was, schrok ze om 18.30 uur van een enorme klap. Ze snelde naar buiten om polshoogte te nemen en zag haar mooie creatie met Sint en Pieten op de grond liggen. Ontdaan: “Van de muur getrapt, dat kan niet anders.”

Ze woont ongeveer een jaar in de Grote Steeg en tot nu toe met veel plezier. “Zo leuk als de kinderen langs komen met hun ouders. ‘Kijk, mama’, roepen ze dan, ‘een kabouterhuisje. Waar is de kabouter?’ Dan gaan ze me zoeken. Er is een jongetje dat iedere woensdag komt, kijken of er weer iets veranderd is. Laatst had ik een nieuw kozijntje dat open kan, hij vond het geweldig en had hele verhalen.”

Stadskabouter Steegje houdt van gezelligheid. “Met Koningsdag gaat de vlag uit, oranje, net als met het EK.” Ze had drie koeien en een kalfje rondom de Koeiemart en nu dus Sint en een aantal Pieten. “Alleen de achterkant van het huisje hing nog aan de muur. Ik heb het mos ervan afgeschraapt en in een blikje gestopt, samen met de Sint en Pieten. Ik hoop dat dit nu gewoon heel blijft.”

Ze hoopt dat dit nooit weer gebeurt. “Waarom moet dit gesloopt worden? Ik vind het gewoon heel triest omdat zoveel mensen er zoveel plezier aan beleven. Snappen ze dat dan niet?”

Wie Kabouter Steegje een hart onder de riem wil steken, kan haar volgen op Instagram (Stadskabouter Steegje).

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten