video

Korte Sinterklaasfilm in première

  •   keer gelezen

WOERDEN • De Sinterklaasfilm ‘Sinterklaas heeft weer een dagje vrij’ is uit. In de ruim twintig minuten durende film is te zien hoe Sinterklaas op zijn paard Ozosnel van de Meije naar Woerden rijdt en onderweg allerlei avonturen beleeft.


De opnames werden vorige week maandag gemaakt. Dat gebeurde ‘s nachts, in het diepste geheim. “De sfeer was magisch”, vertelt Mirte Damen, die de film bedacht, schreef en regisseerde. “En iedereen die meedeed wilde er echt iets moois van maken. Dat is wel gelukt! Ik ben echt super enthousiast over het eindresultaat.”

Damen raadt iedereen aan de film te bekijken, via social media of op RTV Utrecht. “Ga er even rustig voor zitten, schenk wat lekkers in, pak een stukje speculaas en geniet van de magie van Sinterklaas.” De film is leuk voor jong en oud en mede bedoeld als eerbetoon aan de ‘echte’ Sint die vorig jaar nog in de eerste Sinterklaasfilm speelde.

Op pad
In de film is te zien hoe Sinterklaas geniet van een vrije dag. Dat doet hij samen met boer Bert die op zijn paard Ozosnel (de enige echte!) heeft gepast. Samen gaan ze vanuit de Meije op pad en maken onderweg naar Woerden allerlei bijzondere dingen mee. Heel veel meer wil Damen er niet over kwijt. “Mensen moeten gewoon maar gaan kijken!”

De rol van Sinterklaas is dit jaar weggelegd voor Erik van Muiswinkel. Dat de opnames ‘s avonds en ‘s nachts plaatsvonden vond ‘ie helemaal niet erg. “Toen we ‘s avonds begonnen, was het al donker. Het was gelukkig mooi weer. Ik was wel even bang voor regen, want dat is echt funest voor je haarwerk.”  

De filmploeg had volgens Van Muiswinkel geluk, want het was volle maan. We konden prachtige shots maken, onder meer bij de haven en kerk in Woerden. De maan scheen letterlijk door de bomen, wat wil je nog meer met Sinterklaas?” 

Serieus groot paard
Het enige waar Van Muiswinkel van te voren tegenop zag, was het bestijgen van Ozosnel. “Ik heb vaker de rol van Sinterklaas gespeeld, maar zat daarvoor nooit eerder op een paard. En Ozosnel is een serieus groot paard! Gelukkig is het ook een echt tv-paard: lief, rustig en goed opgeleid. Het ging eigenlijk heel goed.”

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten