• Jubilarissen van IVN Woerden. Op de foto zittend van links naar rechts: Ben Vermeij, Adrie Langerak en Ria Hoetmer. Staand van links naar rechts: Joke Vesseur, Henk de Hoop, Andre van Kleinwee en Wiebe Kreton. Teun Langerak ontbreekt op de foto.
• Jubilarissen van IVN Woerden. Op de foto zittend van links naar rechts: Ben Vermeij, Adrie Langerak en Ria Hoetmer. Staand van links naar rechts: Joke Vesseur, Henk de Hoop, Andre van Kleinwee en Wiebe Kreton. Teun Langerak ontbreekt op de foto. (Foto: aangeleverd)

IVN zet Woerdense vrijwilligers in het zonnetje

  •   keer gelezen

WOERDEN • De Woerdense vrijwilligers van IVN Natuureducatie zijn zondag flink in het zonnetje gezet. Provinciaal IVN Consulent Charlotte Robbers verraste hen met een oorkonde en speld met een gouden waterlelie. 


De jubilarissen stonden aan de wieg van het nu veertigjarige IVN Woerden en hebben zich al die tijd op allerlei vlakken binnen de vereniging actief ingezet voor natuureducatie, duurzaamheid en voor een groene omgeving. Door excursies, natuureducatie en lezingen betrokken zij schoolkinderen, jeugd en volwassenen bij de natuur in hun eigen omgeving. Ook op bestuurlijk vlak zetten zij zich in voor het IVN. 

Knotten
Nog altijd zet het IVN zich in Woerden met allerlei werkgroepen in voor de natuur en voor de beleving ervan door een breed publiek. Zo is er een werkgroep landschapsbeheer (houdt zich bezig met het knotten van wilgen en onderhoud van geriefbosjes), een natuurgidsenwerkgroep, een werkgroep natuureducatie en de jeugdnatuurgroep ‘de Buitenbanjers’. Verder werkgroepen voor planten, insecten, vogels en paddenstoelen.

www.ivn.nl/afdeling/woerden

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten