• In de hal van de Kruiskerk v.l.n.r.: Joost Schelling, wethouder Tymon de Weger, Arie Roos (penningmeester), Ilse de Lange (trainer) en Ellie Muis.
• In de hal van de Kruiskerk v.l.n.r.: Joost Schelling, wethouder Tymon de Weger, Arie Roos (penningmeester), Ilse de Lange (trainer) en Ellie Muis. (Foto: Alex de Kuijper)

Start training nieuwe maatjes SchuldHulpMaatje Woerden

  •   keer gelezen

WOERDEN • Wethouder Tymon de Weger en voorzitter Joost Schelling van de landelijke Vereniging SchuldHulpMaatje gaven zaterdag in de Kruiskerk in Woerden de aftrap voor de training voor zestien nieuwe maatjes.     


“Deze maatjes zijn het hart van SchuldHulpMaatje”, verklaarde Schelling. Nieuwe maatjes zijn volgens de voorzitter hard nodig voor de groeiende vraag naar hulp bij financiële vragen. De helft van de nieuwe maatjes gaat aan de slag in de gemeente Woerden, de anderen op locaties in de omgeving.

Achter de voordeur
De Weger complimenteerde de cursisten met het feit dat zij hun vrije tijd in willen zetten voor hulp aan anderen. Hij is blij met het initiatief van SchuldHulpMaatje Woerden. Vrijwilligers komen immers sneller achter de voordeur, waar geldproblemen door verlegenheid vaak te lang verborgen blijven. Door de samenwerking met andere Woerdense organisaties, zoals Kwadraad Maatschappelijk Werk, worden financiële problemen vroegtijdig gesignaleerd en kunnen mensen met betalingsachterstanden actief worden benaderd.

De vrijwilligers van SchuldHulpMaatje denken mee hoe je kunt rondkomen van een lager inkomen, bijvoorbeeld door verlies van werk door de coronacrisis. Ook als er nog geen schulden zijn. Wie al wel betalingsproblemen heeft, kan hulp krijgen van een maatje om weer uit de financiële problemen te komen. De maatjes zijn daar speciaal voor opgeleid. En die hulp kost niets.

Gesprek
Aanmelden voor hulp is eenvoudig en kan bij Ellie Muis van SchuldHulpMaatje Woerden via: 06-18149306. Zij neemt contact op om een afspraak te maken voor een gesprek. Wie eerst wil zien hoe hij of zij er financieel voorstaat, kan (anoniem) een test doen op www.uitdeschulden.nu. De test maakt binnen een paar minuten duidelijk of iemand in actie moet komen. 

SchuldHulpMaatje wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Woerden, de Rabobank, het VSB Fonds Woerden, het Oranje Fonds en Kansfonds

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten