• Leden van Tafelronde 185 Woerden bieden burgemeester Victor Molkenboer kerstbomen aan.
• Leden van Tafelronde 185 Woerden bieden burgemeester Victor Molkenboer kerstbomen aan. (Foto: Paul van den Dungen)

Startschot van verkoop ‘goededoelenboom’ in Woerden

  •   keer gelezen

WOERDEN • Leden van de Woerdense serviceclub Tafelronde 185 overhandigden maandagochtend twaalf meter aan kerstbomen aan burgemeester Victor Molkenboer. Twee bomen van circa vier meter komen in het gemeentehuis te staan en één is bestemd voor het Daan Theeuwes centrum.


De overhandiging was het startschot van de jaarlijkse kerstboomverkoop voor twee goede doelen. Stichting de Kievit in Harmelen zal met de opbrengst een uitkijktoren bouwen zodat kinderen vanuit een ander perspectief van de natuur kunnen leren. Het Sofia Kinderziekenhuis gebruikt de opbrengst voor het inrichten van een mobiele tv-studio. Hiermee kunnen kinderen vanuit hun ziekenhuisbed of andere locatie in het ziekenhuis ervaren hoe het is om samen met een bekende Nederlander of een geheel eigen creatie, een live opname te maken.

Kerstgeschenk
Het initiatief van Tafelronde 185 begon in 2010 met de verkoop van 200 kerstbomen bij restaurant de Kade aan de Kromwijkerkade. Dit jaar gaat het om zo’n 760 bomen, mede omdat een groot Woerdens IT bedrijf heeft besloten om de goede doelen boom als kerstgeschenk aan hun personeel te geven.

De verkoop van de ‘goededoelenboom’ vindt dit jaar plaats tussen woensdag 8 en zaterdag 11 december. Er wordt ook dit jaar weer verkocht vanuit de grote, witte, met kerstlicht versierde tent op het parkeerterrein tegenover het winkelcentrum van Snel & Polanen. De verkoop is van 09.00 tot 20.00 uur. Online is de verkoop nu al geopend (zie website hieronder). 

www.goededoelenboom.nl 

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten