<p>&bull; Vocaal Ensemble Voces Lauri tijdens een optreden in de Andreaskerk in Rome.</p>

• Vocaal Ensemble Voces Lauri tijdens een optreden in de Andreaskerk in Rome.

(Foto: Jan Kruys)

Nieuwe dirigent voor Ensemble Voces Lauri

  •   keer gelezen

WOERDEN • Maarten van der Bijl is de nieuwe dirigent van Vocaal Ensemble Voces Lauri. Hij neemt de baton over van  André Vis die na tien jaar afscheid heeft genomen van het koor. 


Het is aan Van der Bijl om het koor, dat projectmatig werkt, qua koorklank nog verder te polijsten en naar een hoger niveau te brengen. Van der Bijl is een veelzijdig en ervaren musicus: hij is als dirigent aan diverse kamerkoren verbonden en cantor-organist in de Geertekerk in Utrecht.

Stijlperioden
Vis nam op 17 oktober al afscheid van Vocaal Ensemble Voces Lauri, met een gedurfde uitvoering van motetten en hymnen gewijd aan de Maagd Maria. In zijn tijd als dirigent liet hij het koor muziek uit verschillende stijlperioden zingen. Vocaal Ensemble Voces Lauri (vroeger bekend als het Woerdens Vocaal Ensemble) gaf ook veel uitvoeringen, onder andere in de Andreaskerk in Rome.

In het nieuwe jaar gaat Vocaal Ensemble Voces Lauri werken aan een nieuw programma, een project dat het lijden van Christus als thema heeft en dat uitgevoerd zal worden in de passietijd. De repetities vinden plaats op de woensdagavond in de Pauluskerk in Breukelen. Wie zich aan wil sluiten bij het koor, kan mailen naar: cae.vanloenhoud@gmail.com.

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten