Foto: Merel van Dooren

Clubs uit Woerden halen ruim 50.000 euro op met Grote Clubactie

  •   keer gelezen

WOERDEN • De Grote Clubactie heeft verenigingen in Woerden in totaal 50.244 euro opgeleverd. 


Leden van de verenigingen probeerden de afgelopen maanden zoveel mogelijk loten te verkopen. Van de opbrengst gaat 80 procent naar de club. MHC Woerden haalde met 8.583 euro het hoogste bedrag op. VEP zit er met 8.421 euro vlak achter. Andere verenigingen die meededen aan de actie zijn gymnastiekvereniging Mobilee (4.908 euro), Dance Academy Woerden (3.933 euro), ZPC Woerden (1.542 euro), De Wierickerruiters (885 euro), TV Vep Vica et Pota (516 euro), De Swingende Wielen (453 euro), blackgospelkoor Miracles (390 euro) en AV Clytoneus (369 euro). 

In Harmelen haalde SCH ’44 het meeste geld op: 5.568 euro, gevolgd door OKV Harmelen met 3.639 euro. Jeugd Atletiek Vereniging Athloi haalde 2.268 euro op en korfbalvereniging Thor 1.275 euro. In Kamerik bracht de actie 4.701 euro op voor VV Kamerik en in Zegveld verkochten leden van muziekvereniging Kunst na Arbeid voor 1.776 euro aan loten. 

Online verkoop
Volgens Frank Molkenboer, directeur van de Grote Clubactie is de online verkoop veel leuker en slimmer geworden. “Leden gebruiken hun eigen verkooppagina die eenvoudig is te bereiken via een QR-code. Dit geeft verenigingen een veel groter bereik. Via een appje kun je nu ook je tante aan de andere kant van Nederland vragen bij te dragen aan jouw club.”

Veel leden gaan nog gewoon langs de deur, en dat blijft een belangrijke manier van werven, stelt Molkenboer. “Maar veel tieners sturen liever een WhatsAppbericht naar familie en vrienden of posten hun verkooplink op social media.” Ook voor de clubs heeft de digitalisering een enorm voordeel. “In voorgaande edities kostte het invoeren en verwerken van loten veel tijd. Het gaat nu allemaal automatisch, waardoor het veel gemakkelijker is om mee te doen.”

Met de opbrengsten van de Grote Clubactie krijgen verenigingen een boost. Ze kunnen bijvoorbeeld nieuwe trainingsmaterialen kopen, een jeugdkamp organiseren of het clubhuis opknappen. Iedere club heeft zo zijn eigen doel. 

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten