Foto: Rene Schmidt

Bewoners Waaloord willen maatregelen: bereid om zelf drempels aan te laten leggen

  •   keer gelezen

WOERDEN • Bewoners van de Waaloord in de Woerdense wijk Molenvliet balen van de vele auto’s die door de straat racen. Omdat de gemeente niet het geld heeft om maatregelen te nemen, willen de bewoners zelf drempels aan laten leggen. 


De Waaloord is een tijdje geleden flink op de schop gegaan, met als resultaat een mooie nieuwe straat. Het neveneffect is dat deze automobilisten nu uitnodigt om hard te rijden, “want de straat ziet er nu uit als een mooie vlakke driebaansweg”, schrijft CDA-raadslid John Boere. Hij heeft het college schriftelijke vragen gesteld over de snelheidsproblematiek. 

Pakketbezorgers
Met name de pakketbezorgers in busjes zouden het gaspedaal stevig indrukken. “Aangezien deze straat ook nog een doorvoerroute is voor Amsteloord komt er dagelijks een flink aantal door de straat heen racen. Waaloord zou volgens de borden een woonerf (15 km/u) zijn, maar is verre van dat.”

De hard rijdende auto’s en busjes leveren zorgen op bij met name de jonge gezinnen met kleine kinderen. De bewoners hebben de gemeente benaderd om het probleem aan te kaarten, maar een oplossing lijkt ver weg. Er zou geen geld zijn om maatregelen te treffen. De bewoners boden daarop aan om drempels op eigen kosten aan te laten leggen. Dat was volgens de gemeente echter geen optie.  

Boere wil nu weten of er bij de reconstructie van de straat is overwogen om snelheidsbeperkende maatregelen aan te brengen. En of het college bereid is om met de bewoners te kijken of deze alsnog gerealiseerd kunnen worden. 

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten