• Leerlingen van groep 4b van de Regenboogschool in Snel en Polanen wijzen naar de spullen die ze hebben ingezameld.
• Leerlingen van groep 4b van de Regenboogschool in Snel en Polanen wijzen naar de spullen die ze hebben ingezameld. (Foto: aangeleverd)

Leerlingen Woerdense Regenboogschool zamelen spullen in voor arme gezinnen

  •   keer gelezen

WOERDEN • Leerlingen van groep 4b van de Regenboogschool in Woerden hebben in de periode voor Kerst spullen ingezameld voor twee gezinnen die hulp krijgen van Stichting Ontmoeting. 


Dankzij de actie van de leerlingen kan elk gezin genieten van een rijkelijk kerstontbijt, is er een volle doos met etenswaren voor in de voorraadkast en krijgen de kinderen en hun ouders cadeautjes. Daarbij is gekeken naar de hobby’s en wensen van de ontvangende kinderen. Ook is er voor de gezinnen kleding (op maat) ingezameld. 

Geluksemmertje
De leerlingen hadden zich goed voorbereid op het project, door gezamenlijk een boek te lezen over het onzichtbare geluksemmertje dat iedereen bij zich draagt. Dit emmertje kan vol of leeg zijn, afhankelijk van hoe je je voelt. In het boek kwam de kracht van geven (een lach, hulp, vriendschap) naar voren, en hoe iedereen hierbij wint.

Razend enthousiast waren de kinderen om dit in de praktijk te gaan brengen als Kerstengel, een actie in de adventstijd van Stichting Present. Deze stichting zocht de samenwerking met Stichting Ontmoeting die twee gezinnen uitzocht voor het project. 

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten