• Simone ten Brinke (tekst), Casper Dik (arrangementen) en Jacqueline Engelhard (idee en productie). Op de foto ontbreekt Henk Hopman die de muziek componeerde.
• Simone ten Brinke (tekst), Casper Dik (arrangementen) en Jacqueline Engelhard (idee en productie). Op de foto ontbreekt Henk Hopman die de muziek componeerde. (Foto: Carla Vermeend )

Loflied voor 650 jaar oude stad Woerden

  •   keer gelezen

WOERDEN • Speciaal voor het 650-jarig bestaan van de stad Woerden heeft Het Klooster een loflied gemaakt. Het stuk is afgelopen vrijdag gepresenteerd.


Volgens Het Klooster gaat het om een ‘hymne’ van deze tijd dat in verschillende stijlen en op allerlei manieren gespeeld en gezongen kan worden. Orkesten, popbands, operagezelschappen; iedereen kan er mee aan de slag. Het Klooster noemt het loflied ‘een stuk waar alle Woerdenaren zich in kunnen herkennen’. 

Met het muziekstuk geeft het Klooster gehoor aan de vraag van Stichting Woerden 650 om mee te denken en te doen aan de viering van 650 jaar stadsrechten. Het was de bedoeling om ‘Het Woerdens Loflied’ op donderdag 23 december te presenteren en de partituren te overhandigen aan burgemeester Victor Molkenboer. De lockdown gooide echter roet in het eten. De presentatie zal nu op een later moment plaatsvinden. 


Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten