• Raadsleden Marguerite Boersma (Progressief Woerden) en Toos van Soest (CDA) bij het perceel waar het Hof van Harmelen moet komen.
• Raadsleden Marguerite Boersma (Progressief Woerden) en Toos van Soest (CDA) bij het perceel waar het Hof van Harmelen moet komen. (Foto: aangeleverd)

Vertraging Hof van Harmelen door faillissement aannemer

  •   keer gelezen

HARMELEN • Door het faillissement van bouwbedrijf Tetteroo Bouw en Ontwikkeling loopt het nieuwbouwproject Hof van Harmelen flinke vertraging op.


Tetteroo Bouw en Ontwikkeling is één van de twee ontwikkelaars van het project. In antwoord op vragen van CDA Woerden en progressief Woerden bevestigde wethouder Tymon de Weger (wonen en bouwen) dat de vaststelling van het bestemmingsplan vertraging zal oplopen. De toekomst van het plan is met onzekerheid omgeven. 

Nieuwe grondeigenaar
Het faillissement van de aannemer is dinsdag uitgesproken. Een curator moet gaan bekijken of een doorstart mogelijk is of dat de grondeigendommen van Tetteroo worden verkocht aan marktpartijen. Contractueel is voor de Hof van Harmelen vastgelegd dat een nieuwe grondeigenaar alleen met toestemming van de gemeente in de (contractuele) rechten kan treden van Tetteroo. Het is aan de curator om te bepalen met wie en op welke manier hij dit vorm gaat geven.

De gemeente wil, zolang er geen duidelijkheid is over de financiële situatie van het plan, het bestemmingsplan niet vaststellen. Dit was volgende maand gepland, naar alle waarschijnlijkheid zal dat nu vertraging oplopen.

Superbelangrijk
Raadslid Marguerite Boersma (Progressief Woerden) maakt zich zorgen. “Woningbouw is superbelangrijk voor Harmelen en hierdoor ontstaat nieuwe vertraging. De gemeente kan daar niet zoveel aan doen, maar het is wel erg zuur voor woningzoekenden in Harmelen.”

CDA-raadslid Toos van Soest dringt aan op een snelle oplossing. “Wij willen dat de gemeente zodra een curator wordt aangesteld in overleg gaat vanwege onze belangen in deze ontwikkeling, ook de andere ontwikkelende partij moet hierbij betrokken worden. Op die manier kan mogelijk worden bereikt dat het bestemmingsplan alsnog zo snel mogelijk in behandeling kan worden genomen. Het tempo houden in de woningbouw voor Harmelen is voor mij het hoogste belang.”

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten