<p>&bull; Artist impression van seniorencomplex De Pionier in Zegveld.</p>

• Artist impression van seniorencomplex De Pionier in Zegveld.

(Foto: GroenWest Wonen)

Tientallen geïnteresseerden voor woningen seniorencomplex De Pionier

  •   keer gelezen

ZEGVELD • In januari gaat in Zegveld de bouw van start van De Pionier, een complex bestaande uit levensloopbestendige woningen waar senioren met passende hulp en zorg zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. Bij Zegveld Zorgt hebben zich al tientallen geïnteresseerden gemeld. 


Het gebouw, dat op de plek komt van de voormalige basisschool De Pionier, bestaat uit 24 woningen over drie woonlagen. Eén woning wordt als ontmoetingsruimte ingericht. De coöperatie Zegveld Zorgt gaat deze ruimte inrichten en beheren, evenals de gezamenlijke tuin achter het gebouw. 

Verhuizen
Zegveld Zorgt biedt tevens ondersteuning aan bewoners die op hulp zijn aangewezen. Dit zodat zij zo lang mogelijk zelfstandig in het dorp kunnen blijven wonen. Tot nog toe moesten veel Zegvelders noodgedwongen uit het dorp verhuizen als ze afhankelijk werden van zorg in de woning.

In januari 2022 worden de woningen te huur aangeboden via Woningnet en Rooftrack. Er zijn zeventien sociale huurappartementen beschikbaar en zes vrije sector huurappartementen. Zowel met een laag als met een hoger inkomen is het dus mogelijk om in De Pionier te wonen.

Aanmelden
Zegvelders die in aanmerking willen komen voor een woning in De Pionier kunnen zich aanmelden bij via de website van Zegveld Zorgt of via dorpsconsulent Paulien Emidio. Zij is telefonisch bereikbaar via: 06-14326531 of per mail: dorpsconsulent@zegveldzorgt.nl

www.groenwest.nl/projecten/de-pionier/

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten