<p>&bull; Wethouder Tymon de Weger en Ralf Dressel van B&eacute;bouw Midredt ondertekenen het contract voor de bouw van het appartementengebouw.&nbsp;</p>

• Wethouder Tymon de Weger en Ralf Dressel van Bébouw Midredt ondertekenen het contract voor de bouw van het appartementengebouw. 

(Foto: Alex de Kuijper)

Bébouw Midredt gaat appartementen bouwen in Kamerik

  •   keer gelezen

KAMERIK • Aannemersbedrijf Bébouw Midredt gaat twintig woningen bouwen in Kamerik. Het gaat om een kleinschalig appartementengebouw op de plek van de voormalige locatie van basisschool De Wijde Blik aan de Mijzijde 76a. Als alles meezit kan de bouw eind 2022 van start. 


Tien appartementen vallen in de prijscategorie tot 225.000 euro, vijf appartementen tot 325.000 euro en de overige appartementen behoren tot de hogere prijsklasse. Daarmee is er volgens de gemeente Woerden een goede mix: van starterswoningen tot duurdere woningen die bijvoorbeeld ook geschikt zijn voor senioren. Uit een enquête onder de inwoners van Kamerik in 2018 kwam naar voren dat aan deze koopwoningen behoefte is.

Jongeren
Wethouder Tymon de Weger (bouwen en wonen) is blij met het plan dat er ligt. “Voor Kamerik is het belangrijk dat deze woningen er snel komen. Hiermee kunnen er jongeren in het dorp blijven wonen, wat bijdraagt aan de levendigheid van het dorp. Maar ook is er plek voor ouderen die liever een gelijkvloerse woning willen. Zij laten vaak weer een eengezinswoning achter waar een gezin blij mee is. Een goede ontwikkeling voor ons mooie Kamerik.”  

Er waren drie plannen ingediend bij de gemeente. Een jury beoordeelde het plan van Bébouw Midredt als beste. Positief aan het plan vond de jury onder andere de aantrekkelijke uitstraling. Die is eigentijds, maar ook ambachtelijk, met aandacht voor detail. Ook de afwezigheid van een galerij draagt bij aan deze uitstraling. Het parkeren is goed geregeld en deels overbouwd. Ook is er veel ruimte voor bergingen en het stallen van fietsen of scootmobielen. 

Sedumsysteem
Bij de bouw van het appartementengebouw maakt Bébouw Midredt gebruik van duurzame materialen, zoals gerecycled beton en FSC-hout in de gevel. Op het dak liggen zonnepanelen en een sedumsysteem om het water te bufferen.

Begin 2022 komt er een informatiebijeenkomst (eventueel digitaal) voor omwonenden en belangstellenden om de plannen te bekijken. De verkoop zal in het eerste halfjaar van 2022 van start gaan. De verwachte oplevering van de woningen is eind 2023. 

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten